Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Vanduo: 125 ml
- Pienas: 125 ml
- Sviestas: 125 g
- Cukrus: 1 a.š.
- Druska: 0,5 a.š.
- Miltai (550 tipo): 150 g
- Kiaušiniai: 250 g (apie 5 M dydžio kiaušiniai)
- Cukrus (1): 40 g
- Grietinėlė (35-36 proc. riebumo): 350 g
- Vanilinis cukrus: 1 a.š.
- Tryniai: 4 vnt.
- Cukrus (2): 30 g
- Kukurūzų krakmolas: 3 v.š.
- Sviestas: 30 g
- Maltos aguonos: 4 v.š.
- Juodasis šokoladas: 100 g
- Sviestas: 70 g
Recepto paruošimas
1. Kremo paruošimas: Į puodą storu dugnu suberti cukrų (1) ir kaitinti, kol jis taps gintaro-rusvos spalvos. Į puodą su karamele pilti grietinėlę (atsargiai, nes suputos!).
2. Išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
3. Karščiui atspariame inde trynius išplakti su cukrumi (2), vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Į išplaktus trynius po truputį pilti karamelę, nuolat maišant. Tada viską vėl supilti į puodą ir virti ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol kremas sutirštės.
4. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti sviestą ir aguonas. Pilnai atvėsinti šaldytuve, kremą uždengiant plėvele, kad nesusidarytų plutelė.
5. Kremą galite pagaminti prieš 1–2 dienas.
6. Eklerų tešlos paruošimas: Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Į prikaistuvį pilti vandenį, pieną, sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir užvirinti.
7. Į užvirusį skystį berti miltus ir energingai maišyti, kol tešla susiformuoja į vientisą gabalą ir jos nelieka ant puodo sienelių.
8. Palikti tešlą 10 min. praaušti.
9. Tada po vieną mušti kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Paruošta tešla turi būti blizganti ir pastos konsistencijos.
10. Eklerų formavimas ir kepimas: Tešlą supilti į konditerinį maišelį ir išspausti eklerus ant paruošto kepimo popieriaus (tarp pyragėlių palikti bent 5 cm tarpus). Kepti 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepti dar 10–15 minučių, kol eklerai paruduos ir sutvirtės. Atvėsinti ant grotelių.