ispaniškas desertas
Kategorija: Desertai
Karamelei:
240 g cukraus
4 šaukštų vandens
Flanui:
6 didelių kiaušinių
100 g cukraus
900 ml pieno
Gaminame
* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.
* Pagaminti karamelę: į nedidelį puodą suberti cukrų ir įpilti vandens. Kaitinti ant silpnos kaitros nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Paskui padidinti kaitrą ir kaitinti, kol užvirs. Virti apie 6 minutes, kol sirupas sutirštės. Tada pagamintą karamelinį padažą supilti į apvalią keraminę kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens) ir atidėti.
* Dideliame dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Į puodą supilti pieną, užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada pieną pamažu supilti į kiaušinių masę nuolat ją plakant konditerine šluotele. Gautą plakinį atsargiai supilti į kepimo formą su padažu. Formą įstatyti į didelę skardą, į ją įpilti užvirinto vandens. Jis turi apsemti pusę kepimo formos.
240 g cukraus
4 šaukštų vandens
Flanui:
6 didelių kiaušinių
100 g cukraus
900 ml pieno
Gaminame
* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.
* Pagaminti karamelę: į nedidelį puodą suberti cukrų ir įpilti vandens. Kaitinti ant silpnos kaitros nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Paskui padidinti kaitrą ir kaitinti, kol užvirs. Virti apie 6 minutes, kol sirupas sutirštės. Tada pagamintą karamelinį padažą supilti į apvalią keraminę kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens) ir atidėti.
* Dideliame dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Į puodą supilti pieną, užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada pieną pamažu supilti į kiaušinių masę nuolat ją plakant konditerine šluotele. Gautą plakinį atsargiai supilti į kepimo formą su padažu. Formą įstatyti į didelę skardą, į ją įpilti užvirinto vandens. Jis turi apsemti pusę kepimo formos.
Šventėms – tortas „Snickers“
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Kiaušinius dažome natūraliai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Velykinis „Napoleonas“
Šokoladinis karamelinis pyragas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
NAMINIAI MACARONS
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Jautienos befstrogenas
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Raffaello“
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Rizotas su grybais
Itališkas desertas Panna cotta
Latviškas juodos duonos desertas
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Vištienos ir cukinijų apkepas
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)