ispaniškas desertas

Kategorija: Desertai


ispaniškas desertas

Paskelbė:
24 Balandžio 2019
Karamelei:

240 g cukraus
4 šaukštų vandens

Flanui:

6 didelių kiaušinių
100 g cukraus
900 ml pieno

Gaminame

* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.

* Pagaminti karamelę: į nedidelį puodą suberti cukrų ir įpilti vandens. Kaitinti ant silpnos kaitros nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Paskui padidinti kaitrą ir kaitinti, kol užvirs. Virti apie 6 minutes, kol sirupas sutirštės. Tada pagamintą karamelinį padažą supilti į apvalią keraminę kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens) ir atidėti.

* Dideliame dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Į puodą supilti pieną, užvirinti ir šiek tiek atvėsinti. Tada pieną pamažu supilti į kiaušinių masę nuolat ją plakant konditerine šluotele. Gautą plakinį atsargiai supilti į kepimo formą su padažu. Formą įstatyti į didelę skardą, į ją įpilti užvirinto vandens. Jis turi apsemti pusę kepimo formos.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: