Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena

Paskelbė:

Ingredientai

Teriyaki padažas:
  • Sojų padažas: 30 ml
  • Rudas cukrus: 3 a. š.
  • Ryžių actas: 1 a. š.
  • Skrudintų sezamų aliejus: 2 a. š.
  • Maltas imbieras: 0,5 a. š.
  • Česnako granulės: 1 a. š.
Patiekalui:
  • Antienos kulšelių mėsa: 300 g
  • Virti ryžiai: 200 g
  • Morkos: 1 vnt., supjaustyta juostelėmis
  • Pievagrybiai: 100 g, supjaustyti griežinėliais
  • Edamame pupelės: 100 g
  • Avokadas: 1 vnt., supjaustytas griežinėliais
  • Ridikėliai: 4 vnt., supjaustyti plonais griežinėliais
  • Svogūnų laiškai: 2 vnt., smulkinti
  • Sezamų sėklos: 1 a. š., skrudintos
Padažas:
  • Majonezas: 2 v. š.
  • Natūralus jogurtas: 1 v. š.
  • Tabasco padažas: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Teriyaki padažo paruošimas: Sojų padažą, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, maltą imbierą ir česnako granules sumaišykite dubenyje, kol cukrus visiškai ištirps.

2. Antienos paruošimas: Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite antienos kulšelių mėsą, kad įgautų auksinį atspalvį.

3. Supilkite teriyaki padažą ir kepkite nuolat maišydami apie 5 minutes, kol padažas sutirštės, o mėsa taps sultinga ir visiškai iškepta.

4. Daržovių paruošimas: Pievagrybius kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol jie suminkštės ir lengvai apskrus.

5. Edamame pupeles trumpai apvirkite verdančiame vandenyje, tuomet pakepinkite su trupučiu aliejaus ir smulkintu česnaku, kad atsiskleistų jų aromatas.

6. Padažo paruošimas: Dubenyje sumaišykite majonezą, natūralų jogurtą ir tabasco padažą, kol pasieksite vienalytę tekstūrą. Pagal skonį galite įdėti daugiau tabasco, jei mėgstate aštresnius skonius.

7. Dubenėlio surinkimas: Į dubenėlio dugną dėkite virtus ryžius.

8. Ant viršaus tolygiai išdėliokite teriyaki antieną, keptus pievagrybius, avokado skilteles, ridikėlius, edamame pupeles ir morkų juosteles.

9. Užberkite svogūnų laiškų ir skrudintų sezamų sėklų.

10. Patiekalą galite apšlakstyti paruoštu padažu arba patiekti jį šalia.

11. Patiekimas: Patiekite iš karto, kol visi ingredientai dar šilti ir švieži, kad skonis būtų optimalus.

12. Jei norite, galite dubenėlį papildyti daržovių ar salotų lapais.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook