Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis ir ananasais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis ir ananasais

Paskelbė:
21 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlės filė: 500 g
  • Raudonoji paprika: 1 vnt.
  • Morka: 1 vnt.
  • Česnako skiltelė: 1 vnt.
  • Konservuoti ananasai: 4 griežinėliai
  • Bulvių krakmolas: 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos ir laimo sultys: 2 valg. šaukštai
  • Cukrus: 3 valg. šaukštai
  • Kečupas: 4 valg. šaukštai
  • Druska: žiupsnelis
  • Baltieji pipirai: žiupsnelis
  • Maltas imbieras: žiupsnelis
  • Ryžių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis


1. Pasiruošimas: Papriką, morką ir ananasus supjaustykite mažais gabalėliais.

2. Česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais.

3. Vištienos marinavimas: Supjaustytą vištieną pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir maltu imbieru.

4. Tuomet įmaišykite bulvių krakmolą, kad mėsa tolygiai apsitrauktų.

5. Padažo paruošimas: Citrinos ir laimo sultis sumaišykite su cukrumi ir 3 šaukštais skysčio iš konservuotų ananasų. Gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.

6. Vištienos kepimas: Keptuvėje įkaitinkite ryžių aliejų. Įdėkite vištienos gabalėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie įgaus auksinę spalvą.

7. Daržovių ir prieskonių derinimas: Į keptuvę su vištiena sudėkite tarkuotą česnaką ir maltą imbierą. Kepkite apie minutę, kol pradės sklisti aromatas.

8. Daržovių kepimas: Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytas paprikas, morkas ir ananasus.

9. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet liks traškios.

10. Padažo užbaigimas: Supilkite paruoštą padažą ir įmaišykite kečupą.

11. Gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 5 minutes, kol visi ingredientai susijungs ir padažas sutirštės.

12. Patiekimas: Patiekalą išdėliokite ant lėkščių. Galite pagardinti šviežiais žalumynais arba citrinos griežinėliais. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: