Tailandietiškos antienos salotos su žuvies padažo užpilu
Kategorija: Salotos, mišrainės / Vištiena ir paukštiena
Kažkurią dieną sugalvojau internete paieškoti daugiau informacijos apie antieną ir sužinojau tai, kad amerikiečiai bei anglai nelabai valgo antienos, nes tai yra medžiojami paukščiai, todėl jie yra priskiriami žvėrienai, nes yra medžiojami. Štai ir mano paslaptis atskleisdama, kodėl gyvendama Anglijoje niekada nemačiau nusipirkti prekybos centruose nei triušienos, nei antienos.
Šį kartą su Jumis dalinuosi labai savo mėgstamu Tailandietišku antienos salotų receptu. Jeigu norisi, kad salotos būtų dar skanesnės, rekomenduoju kepti anties krūtinėlę keptuvėje, kol išbėga riebalai bei krūtinėlės odelė būna plona bei traški.
1. Pirmiausia užpilui sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su visais likusiais nurodytais ingredientais.
2. Antieną iškepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol iškepa bei apskrunda.
3. Tada į lėkštes dėkite salotų lapelius, susmulkintus agurkus, pomidorus, svogūnus ir žalumynus.
4. Po to sudėkite supjaustytą antieną, pašlakstykite pasiruoštu užpilu. Štai ir viskas. Patiekite ir mėgaukitės nuostabiomis salotomis!
Šį kartą su Jumis dalinuosi labai savo mėgstamu Tailandietišku antienos salotų receptu. Jeigu norisi, kad salotos būtų dar skanesnės, rekomenduoju kepti anties krūtinėlę keptuvėje, kol išbėga riebalai bei krūtinėlės odelė būna plona bei traški.
Ingredientai
- šviežia ančiukų filė su oda: 500 gramų
- salotų lapeliai: 200 gramų (naudoju sultenes)
- švieži kalendros lapeliai: 1 pundelio
- mėtos: kelių šakelių
- agurkai: 1 (nedidelio)
- vyšniniai pomidorai: kelių
- raudonieji svogūnai: 0,5
- Užpilui:
- česnakas: 6 skiltelių
- aitriosios paprikos: 3
- citrinos sultys: 5 šaukštų
- žuvies padažas: 3 šaukštų
- cukrus: 1 šaukšto
- "Thai sweet chilli" padažas: 3 šaukštų (galima pakeisti kitu saldžiarūgščiu padažu)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užpilui sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su visais likusiais nurodytais ingredientais.
2. Antieną iškepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol iškepa bei apskrunda.
3. Tada į lėkštes dėkite salotų lapelius, susmulkintus agurkus, pomidorus, svogūnus ir žalumynus.
4. Po to sudėkite supjaustytą antieną, pašlakstykite pasiruoštu užpilu. Štai ir viskas. Patiekite ir mėgaukitės nuostabiomis salotomis!
Raktažodžiai:
antiena, salotos, kalendra, meta, agurkai, pomidorai, svogunai, cesnakas, citrinos sultys, cukrus, zuvies padazas, antienos salotos
Azijietiškos antienos salotos
Neįtikėtinai gardus užkandis su slyva ir antienos file
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Antiena su marinuotais agurkais
Vytinta anties krūtinėlė
Makaronai su pievagrybiais ir rūkyta mėsyte
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Kitoks bulvių apkepas
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Wedge salad - trikampės sūrio su mėlynuoju pelėsiu salotos, šonine ir vyšniniais pomidorais
keptos anties receptas
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
Salotos arba garnyras: agurkų-obuolių salsa
Pavasarinės braškių salotos
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS