Tailandietiškos antienos salotos su žuvies padažo užpilu

Kategorija: Salotos, mišrainės / Vištiena ir paukštiena


Tailandietiškos antienos salotos su žuvies padažo užpilu

Paskelbė:
24 Rugsėjo 2022
Kažkurią dieną sugalvojau internete paieškoti daugiau informacijos apie antieną ir sužinojau tai, kad amerikiečiai bei anglai nelabai valgo antienos, nes tai yra medžiojami paukščiai, todėl jie yra priskiriami žvėrienai, nes yra medžiojami. Štai ir mano paslaptis atskleisdama, kodėl gyvendama Anglijoje niekada nemačiau nusipirkti prekybos centruose nei triušienos, nei antienos.

Šį kartą su Jumis dalinuosi labai savo mėgstamu Tailandietišku antienos salotų receptu. Jeigu norisi, kad salotos būtų dar skanesnės, rekomenduoju kepti anties krūtinėlę keptuvėje, kol išbėga riebalai bei krūtinėlės odelė būna plona bei traški.



Ingredientai



  • šviežia ančiukų filė su oda: 500 gramų
  • salotų lapeliai: 200 gramų (naudoju sultenes)
  • švieži kalendros lapeliai: 1 pundelio
  • mėtos: kelių šakelių
  • agurkai: 1 (nedidelio)
  • vyšniniai pomidorai: kelių
  • raudonieji svogūnai: 0,5


  • Užpilui:
    • česnakas: 6 skiltelių
    • aitriosios paprikos: 3
    • citrinos sultys: 5 šaukštų
    • žuvies padažas: 3 šaukštų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • "Thai sweet chilli" padažas: 3 šaukštų (galima pakeisti kitu saldžiarūgščiu padažu)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia užpilui sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su visais likusiais nurodytais ingredientais.
2. Antieną iškepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol iškepa bei apskrunda.
3. Tada į lėkštes dėkite salotų lapelius, susmulkintus agurkus, pomidorus, svogūnus ir žalumynus.
4. Po to sudėkite supjaustytą antieną, pašlakstykite pasiruoštu užpilu. Štai ir viskas. Patiekite ir mėgaukitės nuostabiomis salotomis!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: