Japoniška Teriyaki Vištiena
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Japoniška teriyaki vištiena yra puikus būdas mėgautis autentiškais Tolimųjų Rytų skoniais. Šis patiekalas pasižymi saldžiai sūriu skoniu, blizgančia glazūra ir minkšta, sultinga vištiena. Sužinokite, kaip paruošti šį skanėstą savo namuose!
Kas yra teriyaki?
Teriyaki yra tradicinis japoniškas gaminimo būdas, kuriame maistas yra glazūruojamas ir kepamas arba kepamas ant grotelių. Pagrindinis teriyaki padažo skonis atsiranda iš sojos padažo, cukraus, mirino arba sakės derinio.
Patarimai
Padažo tirštinimas: Jei padažas per skystas, galite įpilti šiek tiek kukurūzų krakmolo, ištirpinto šaltame vandenyje.
Vegetariškas variantas: Pakeiskite vištieną tofu arba daržovių gabaliukais.
Sezamo aliejus: Suteikia autentiškesnį japonišką skonį.
Kodėl verta išbandyti teriyaki vištieną?
Greitai paruošiama: Vištieną galite paruošti vos per 30-40 minučių.
Skani ir maistinga: Derina baltymus, sveikus riebalus ir mažai angliavandenių.
Universali: Tinka ir pietums, ir vakarienei.
INGREDIENTAI
Vištienos šlaunelių arba krūtinėlės: (500 g)
Sojos padažas: (50 ml)
Mirinas: (50 ml, arba naudokite obuolių sultis)
Cukrus: (2 šaukštai)
Imbieras: (1 arbatinis šaukštelis, tarkuotas)
Česnakas: (1 skiltelė, smulkinta)
Alyvuogių aliejus arba sezamo aliejus: (2 šaukštai)
Sezamo sėklos: (papuošimui)
Svogūnų laiškai: (papuošimui)
GAMINIMAS
- Paruoškite vištieną: Jei naudojate šlauneles, pašalinkite odą ir kaulus. Jei naudojate krūtinėlę, supjaustykite ją mažesniais gabaliukais.
- Pagaminkite padažą: Dubenyje sumaišykite sojos padažą, miriną, cukrų, imbierą ir česnaką. Gerai išmaišykite.
- Marinuokite vištieną: Sudėkite vištienos gabaliukus į padažą ir palikite marinuotis 30 minučių arba ilgiau.
- Kepkite vištieną: Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių arba sezamo aliejumi. Apkepkite vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, kol jie bus gražiai apskrudę.
- Įpilkite padažo: Supilkite likusį padažą į keptuvę ir leiskite jam sutirštėti, kol vištiena bus visiškai iškepusi ir glazūruota.
- Patiekite: Patiekite teriyaki vištieną su ryžiais arba garuose virtomis daržovėmis. Papuoškite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.