KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU

Paskelbė:
29 Kovo 2019
2 porcijos:

  • 2vnt. (500g) "Lapino puotos" šviežios antienos file su oda;
  • 3 sultingų apelsinų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 apelsino apkepimui;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

  1. Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.
  2. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir įstrižai, dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepkite tol, kol odelė apskrus, apverskite ir pakepkite dar 4-5 min. 
  3. Iškeptas krūtinėles pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  4. Iš keptuvės išpilkite antienos riebalus, dėkite griežinėliais supjaustytą 1 apelsiną ir iš abiejų pusių jas apskrudinkite.
  5. Prie mėgstamo garnyro patiekite apelsino griežinėlius, keptą antieną ir užpilkite padažo.
Skanaus ;)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: