Antiena su marinuotais agurkais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Šį kartą noriu Jums pristatyti nuostabų antienos kulšelių receptą su marinuotais agurkais. Tai yra senovinis anglų patiekalas, atkeliavęs iš XIX amžiaus. Šį receptą labai seniai aptikau vienoje angliškoje receptų knygoje ir išmėginau. Pats receptas skambėjo neįprastas, bet buvo visai nesudėtingas.
Galiu pasakyti tik tiek, kad šį patiekalą mes gaminame ganėtinai dažnai savo namuose, nes jis visada pasiteisina. Tikrai labai norėčiau parekomenduoti ir Jums, net jei retai valgote antieną, tai būtinai jos nusipirkite dėl šio patiekalo. :)
1. Pirmiausia antienos kulšeles apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrunda.
2. Po to sudėkite jas į puodą.
3. Keptuvėje, kurioje kepėte antieną, dėkite susmulkintus pusžiedžiais svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštėja.
4. Dėkite į puodą su antiena, įdėkite česnaką, lauro lapus, užpilkite sultiniu ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug 50 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
5. Paskui iš puodo išimkite antieną ir į likusį sultinį dėkite griežinėliais supjaustytus agurkus. Leiskite užvirti.
6. Jeigu skystis nugaravęs, įpilkite papildomai dar sultinio. Druskos nededame, nes agurkai gali būti sūrūs bei plius sultinys, tad druskos nereikia.
7. Šiuo pasiruoštu agurkų padažu užpilkite antieną. Skanaukite!
Galiu pasakyti tik tiek, kad šį patiekalą mes gaminame ganėtinai dažnai savo namuose, nes jis visada pasiteisina. Tikrai labai norėčiau parekomenduoti ir Jums, net jei retai valgote antieną, tai būtinai jos nusipirkite dėl šio patiekalo. :)
Ingredientai
- antienos kulšelės: 2 (naudoju "Lapino puota" produkciją)
- svogūnai: 0,5
- antienos sultinys: 1 sultinys (tinka ir vištienos)
- česnakas: 1 skiltelės
- marinuoti agurkai: 2
- lauro lapai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia antienos kulšeles apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrunda.
2. Po to sudėkite jas į puodą.
3. Keptuvėje, kurioje kepėte antieną, dėkite susmulkintus pusžiedžiais svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštėja.
4. Dėkite į puodą su antiena, įdėkite česnaką, lauro lapus, užpilkite sultiniu ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug 50 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
5. Paskui iš puodo išimkite antieną ir į likusį sultinį dėkite griežinėliais supjaustytus agurkus. Leiskite užvirti.
6. Jeigu skystis nugaravęs, įpilkite papildomai dar sultinio. Druskos nededame, nes agurkai gali būti sūrūs bei plius sultinys, tad druskos nereikia.
7. Šiuo pasiruoštu agurkų padažu užpilkite antieną. Skanaukite!
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Neįtikėtinai gardus užkandis su slyva ir antienos file
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Kitoks bulvių apkepas
Karamelizuotos kriaušės
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Makaronai su pievagrybiais ir rūkyta mėsyte
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Vištienos šlaunelių mėsos guliašas su morkomis pagal Beatą
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Virtiniai su žąsienos įdaru
KK+ marinatas vištienai su actu
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Greita vištienos krūtinėlės mišrainė su agurkais, kiaušiniais, kumpiu ir sūriu
Lietuviška pievagrybių sriuba
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė