Kiek laiko virti avinžirnius?
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Naudingi patarimai
Avinžirniai tai ankštiniai augalai, kurie yra auginami Indijoje, Turkijoje, Pakistane. Avinžirniai gali turėti ir kitų pavadinimų: nutas, avių žirniai.
Šiame straipsnyje Jums papasakosiu:
- Kaip reikia virti avinžirnius?
- Kiek laiko virti avinžirnius?
- Kaip pasigaminti avinžirnių košę su raudonėliais ir česnaku
Ar žinojote?
Avinžirniai yra itin naudingi žmogaus organizmui, nes juose randamas didžiulis kiekis augalinių baltymų ir teigiamai veikia raumenų formavimąsi, odos bei kaulų būklę.
Avinžirniai padės Jums sulėtinti angliavandenių absorbciją, pagerins trumpalaikę atmintį ir padės sumažinti cholesterolio kiekį. Virtuvės šeimininkės vis dažniau stengiasi naudoti avinžirnius įvairiems patiekalams pagaminti. Bet verdant avinžirnius, reikia nepamiršti kelių paslapčių, apie kurias dabar ir papasakosiu.
Ingredientai
- avinžirniai
- vanduo
- konservuoti avinžirniai: 400 gramų skardinės
- Sherry vinegaras: 1 valgomojo šaukšto
- extra virgin alyvuogių aliejus: kelių šlakelių
- česnakas: 1 susmulkintos skiltelės
- jūros druska: žiupsnelio
- aitriosios paprikos milteliai
- džiovintas raudonėlis
Recepto paruošimas
1. Kaip ir kiek laiko reikia virti avinžirnius? Prieš gamindami avinžirnius, juos užmirkome 4 valandoms vandenyje.
2. Mirkymo vanduo privalo būti kambario temperatūros.
3. Visiškai nėra prasmės avinžirnius mirkyti ilgiau nei 4 valandas, nes geresnio efekto tikrai nepasieksite.
4. Jeigu avinžirnius mirkysite per visą naktį, tai tik pailgins virimo laiką. Avinžirnius, mirkytus 4 valandas, pakaks virti apie 45-50 minučių. Per naktį (12 valandų) mirkytus avinžirnius reikia virti mažiausiai 90 minučių, nes avinžirniuose per šį laiką prasideda dygimo procesas. O tai prailgina virimo laiką.
5. Mirkydami avinžirnius, laikomės proporcijų 1:4 (viena dalis avinžirnių ir keturios dalys vandens).
6. Sūdome avinžirnius prieš pat virimo pabaigą.
7. Jeigu laikysitės šių patarimų, galėsite pasigaminti labai skanių avinžirnių.
8. Avinžirnių košė su raudonėliais ir česnaku: Šis receptas priklauso ispaniškų užkandžių - TAPAS kategorijai. Itin džiaugiuosi, kad radau dar vieną patiekalą, kurį galėsiu įterpti į šeimos labai skanių pusryčių meniu.
9. Prikaistuvyje pakaitiname avinžirnius kartu su jų konservų sultimis iki tol, kol pradeda virti.
10. Tuomet nukeliame nuo kaitros ir su bulvėms trinti skirtu įrankiu sutriname avinžirnius iki košinės konsistencijos.
11. Įmaišome vinegarą, suberiame susmulkintus česnakus, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir įberiame gerą žiupsnį druskos.
12. Viską išmaišome ir dar kartą pastatome ant kaitros maždaug 60 sekundžių.
13. Patiekiame košę: Sudedame avinžirnius į dubenėlius, užpilame ant viršaus dar po šlakelį alyvuogių aliejaus, užberiame po gerą žiupsnį aitriosios paprikos, šiek tiek druskos ir nepagailime džiovintų raudonėlių.
14. Skanaujame su traškia balta duona.