Kaip ir kiek laiko reikia virti brokolius?

Kategorija: Naudingi patarimai / Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški


Kaip ir kiek laiko reikia virti brokolius?

Paskelbė:
20 Lapkričio 2024

Brokoliai tai žiedinių kopūstų rūšis. Juose itin didelis vitaminų kiekis bei labai didelis naudingų mineralų kiekis.

Šiandien Jums papasakosiu:


- Kiek laiko reikia virti brokolius?
- Kaip reikia virti brokolius?
- Kuo naudingi brokoliai kiekvieno žmogaus sveikatai?
- Kaip virti brokolius su sviestu
- Taip pat pagaminsime brokolių salotas

Ar žinojote? 


Šiame kopūste yra baltymų ir angliavandenių. Brokoliuose itin gausu vitamino C, tad jie savyje turi stiprių antioksidacinių savybių. Pagal karotino kiekį brokoliai nusileidžia tik morkoms, o vitaminai C bei E kartu su kopūstuose esančiu cinku padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų.

Brokoliai - itin universalus kopūstas: iš jo gali būti ruošiami garnyrai, bulvių košė, taip pat gali būti dedama tiek į pirmąjį, tiek į antrąjį patiekalus. Taipogi brokolius galite marinuoti. Tačiau apie viską iš eilės. 


Ingredientai

  • brokoliai
  • vanduo
Virtiems brokoliams su sviestu:
  • brokoliai: 800 gramų
  • sviestas: 125 gramų
  • džiūvėsėliai: 1,5 valgomojo šaukšto
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas

1. Kiek laiko virti brokolius? Jei norite išsaugoti kuo daugiau vitaminų ir mikroelementų, šviežius brokolius reikia virti ne ilgiau kaip apie 5-7 minutes, įdėjus į verdantį vandenį.

2. Šaldytos daržovės turėtų būti verdamos kiek ilgiau - maždaug 10-12 minučių.

3. Įvairiausios salotoms brokoliai įprastai yra verdami maždaug 3-4 minutes, kad šiek tiek apvirtų.

4. Kaip reikia virti brokolius? Kuo šviežesni turimi brokoliai, tuo patiekalas gausis skanesnis.

5. Prieš gamindami brokolius būtinai išardome į žiedynus ir gerai viską nuplauname.

6. Geriausia brokolius dėti į jau verdantį vandenį, įdėjus labai nedidelį kiekį druskos.

7. Vanduo turėtų tik šiek tiek apsemti kopūstą.

8. Būname atsargūs, kad nepervirtume brokolių. Skirtingai nei žiediniai kopūstai, brokoliai išverda itin greitai. Pervirti brokoliai praras tiek savo išvaizdą, tiek savo skonį. Vidutiniškai brokoliai bus paruošti per maždaug 5-7 minutes.

9. Kuo naudingi brokoliai kiekvieno žmogaus sveikatai? Brokoliuose yra gausu ląstelienos, kalio, fosforo, kalcio, magnio, geležies, cinko, mangano, sieros, vitaminų C, B1, B2, B5, B6, PP, E, K, provitamino A. Jie taipogi - vitamino U ir beta karoteno šaltinis. Pastarojo elemento gausa šios daržovės lenkia kitas.

10. Virti brokoliai su sviestu: Brokolius išvirkite pasūdytame vandenyje, gerai nusausinkite ir užpilkite tirpintu pasūdytu sviestu su džiūvėsėliais.

11. Prie tokių brokolių itin tinka virtos bulvės.

12. Pastebėjimas: YouTube taip pat radau labai skanias brokolių salotas, kurios patiko mūsų šeimai, tai video prisegu ir Jums visiems, kad galėtumėte peržiūrėti.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: