Kaip ir kiek laiko virti pupeles?

Kategorija: Naudingi patarimai


Kaip ir kiek laiko virti pupeles?

Paskelbė:
20 Lapkričio 2024

Pupelių nauda yra tikrai didžiule, nes jose yra augalinių baltymų, amino rūgščių ir vitaminų, kurie yra itin svarbūs žmogaus organizmui. Dauguma mitybos specialistų mano, kad pupelės yra vienas iš naudingiausių maisto produktų.

Pupelės labai tinka ruošiant patiekalus sergantiems cukriniu diabetu. Protingos namų šeimininkės stengiasi naudoti pupeles gamindamos daugybę patiekalų, nes šis produktas yra itin naudingas, bet tuo pat metu ganėtinai prieinamas. Iš pupelių yra ruošiami įvairiausi garnyrai, kotletai, jos dedamos į sriubas ir mišraines.

Patarimai verdant pupeles:


- Perrenkame pupeles ir išmetame visas įtartinas. Tuomet kruopščiai nuplauname kiaurasamtyje po šaltu tekančiu vandeniu.
- Jeigu pupelės iš anksto nemirkomos 6-8 valandas, tuomet jos virs labai ilgai. Jeigu pamiršote išmirkyti pupeles, bet ruošiatės su jomis gaminti patiekalą, mūsų būdas pateiktas žemiau, padės pagreitinti gaminimo procesą.
- Pupeles reikia virti ant nedidelės kaitros ir nuolatos stebėti, kad vanduo neišgaruotų ir pupelės visada pasidengtų vandeniu.
- Kad pupelės netamsėtų, neuždengiame puodo dangčiu.
- Virti reikia užpylus 3-4 kartus didesniu kiekiu vandens ant mažos kaitros. Kadangi laikas, per kurį išverda ankštiniai, priklauso nuo daugelio dalykų (rūšies, slėgio), patartina nuolatos tikrinti, ar jie jau suminkštėjo.
- Paruoštos pupelės privalo būti minkštos ir lengvai sutraiškomos šakute.
- Pasūdome pupeles per paskutines 10 virimo minučių.


Ingredientai

  • baltos pupelės
  • raudonos pupelės


Recepto paruošimas

1. Kiek laiko virti pupeles? Raudonąsias pupeles reikia virti maždaug 50-60 minučių, prieš tai pamirkus jas vandenyje 6-8 valandas.

2. Baltąsias pupeles verdame maždaug 50 minučių, prieš tai pamirkus jas vandenyje 6-8 valandas, arba nemirkius virti nuo 90 iki 120 minučių.

3. Įprastai iš stiklinės sausų pupelių gausime maždaug 2-2,5 stiklinės išvirtų.

4. Kiek laiko reikia mirkyti pupeles? Prieš verdant pupeles, jas galite mirkyti šaltame vandenyje (1 stiklinei pupelių - 1,5 stiklinės vandens) maždaug 6-8 valandas.

5. Merkiant, reikia keisti vandenį kas tris valandas, vis užmerkiant naujame.

6. Vanduo, kuriame mirko pupeles privalu nupilti: verdame pupeles šviežiame šaltame vandenyje (1 stiklinei pupelių reikia 3 stiklinių vandens).

7. Kaip virti pupeles? Ilgas pupelių virimo būdas - ilguoju būdu verdant pupeles, jas privalu mirkyti šaltame vandenyje maždaug 6-8 valandas.

8. Tuomet pastatome puodą su pupelėmis ant silpnos kaitros. Užvirus nupilame vandenį.

9. Įpilame šviežio vandens (ta pati proporcija) ir verdame. Tam kad pupelės nepatamsėtų, reikia jas virti neuždengus puodo dangčių.

10. Pradedant virti pupeles, reikia į puodą įpilti porą šaukštų aliejaus. Tai suteikia virš 100 laipsnių temperatūros ir pupelės tampa žymiai minkštesnės.

11. Likus 10 minučių iki pupelių virimo pabaigos įdedame druskos (vienai stiklinei pupelių reikia vieno šaukšto druskos).

12. Greitas pupelių virimo būdas: Jums reikės sausų pupelių - 1 stiklinės, vandens – 3 stiklinių, puodo.

13. Vandenį užviriname. Pupeles užpilame verdančiu vandeniu. Uždengiame ir paliekame pilnai atvėsti. Tai užtrunka maždaug 60 minučių.

14. Per tą laiką pupelės labai išbrinksta.

15. Nupilame vandenį. Sudedame pupeles į puodą. Vėl užpilame 3 stiklines šalto vandens.

16. Užverdame ir verdame, kol suminkštėja, neuždengę. Tai užtrunka apie 60 minučių, priklausomai nuo pupelių rūšies.

17. Nupilame vandenį.

18. Mūsų pupelės yra paruoštos. Skanaus!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: