Raudonųjų lęšių kotletai - blynai, kepti keptuvėje

Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Blynai


Raudonųjų lęšių kotletai - blynai, kepti keptuvėje

Paskelbė:
12 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • raudonieji lęšiai: 1,5 puodelio
  • vanduo: 3 puodelių
  • svogūnai: 0,5
  • česnakas: 2 skiltelių
  • smulkintos petražolės: 1,5 valgomojo šaukšto
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių lęšius užmerkiame inde su 3 puodeliais vandens bei paliekame porai valandų pastovėti.

2. Paskui gerai nusunkiame bei sudedame į maisto smulkintuvą (galite naudoti ir rankinį).

3. Kartu sudedame susmulkintą svogūną, česnaką (išspaudžiame), pertražoles, raudonėlį, pomidorų pastą, druską bei pipirus.

4. Viską malame kol masė suvienodės bei taps lipnesnė.

5. Tuomet formuojame maždaug valgomo šaukšto dydžio rutuliukus, suplojame bei kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

6. Leidžiame vienai pusei apskrusti prieš apversdami.

7. Galiausiai patiekiame su mėgiamomis salotomis ir/arba padažu (labai tinka graikiškas padažas "tzatziki"). Skanaujame!

8. Pastebėjimas: Jei neturite vienų arba kitų prieskonių galite naudoti kitus, jų kiekį taip pat galite reguliuoti pagal kiekvieno skonį bei poreikį. Formuojant kotletukai bus kiek birūs, bet apkepus ganėtinai lengvai vartomi.

9. Santrauka: Raudonųjų lęšių kotletai – skani ir maistinga alternatyva mėsos patiekalams. Lengvai pagaminami, šie kotletai suteikia baltymų, skaidulų ir vitaminų, puikiai dera su salotomis ar padažu, o ingredientus galima keisti pagal savo skonį.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: