Morkų ir raudonųjų lęšių kepsniukai - kotletai

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Morkų ir raudonųjų lęšių kepsniukai - kotletai

Paskelbė:
11 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Raudonieji lęšiai: 100 g
  • Česnakas: pagal skonį
  • Morka: 1 vnt
  • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis



Recepto paruošimas

1. Lęšius per naktį pamirkote vandenyje, kad jie suminkštėtų ir būtų lengvai susmulkinami.

2. Nusausintus lęšius susmulkinate maisto smulkintuvu iki vienalytės masės.

3. Morką sutarkuojate ir įmaišote į lęšių masę kartu su susmulkintu česnaku.

4. Paskaninate mėgstamais prieskoniais pagal skonį.

5. Iš masės formuojate nedidelius kepsniukus.

6. Kepsniukus kepate keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, kol jie gražiai apskrunda, maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės.

7. Patiekiate šiltus, gali būti su mėgstamu garnyru arba salotomis.

8. Santrauka: Morkų ir raudonųjų lęšių kepsniukai yra lengvai pagaminamas ir sveikas patiekalas, turtingas baltymais ir skaidulomis, tinka tiek vegetarams, tiek visavalgiams.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: