ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE

- maltos virtos bulvės: 800 gramų
- moliūgo minkštimas: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- krakmolas: 5-6 valgomųjų šaukštų
- miltai: 5-6 valgomųjų šaukštų (naudoti viso grūdo)
- druska
- pipirai
- Įdarui:
- kiaulienos faršas: 250 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Padažui:
- pievagrybiai: 350 gramų
- poras: gabaliuko
- grietinėlė: 500 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- Iš pradžių maltas bulves, moliūgą, kiaušinius, krakmolą ir miltus sudedame į dubenį, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
- Įdaras: Kiaulienos faršą iškepame keptuvėje bei pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Paliekame atvėsti.
- Padažas: Pievagrybius supjaustome griežinėliais bei kepame keptuvėje, kol suminkštės. Tada sudedame pusžiedžiais supjaustytą porą, kepame vėl kol ir poras suminkštės. Supilame grietinėlę, pagardinamee druska ir maltais juodaisiais pipirais bei patroškiname keletą minučių.
- Tuomet iš paruoštos tešlos formuojame norimo dydžio blynus, įdarome kiaulienos faršu bei dedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi. Kepame iki 200-210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol kol apačia apskrus, paskui apverčiame ir pakartojame tą patį.
- Po to patiekiame su pasigamintu padažu. Mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Moliūgo masė yra paruošiama labai nesudėtingai: pasirinktą moliūgą iškepame orkaitėje ir kai jis atvėsta, tada sugrūdame bulvių grūstuve, su kuria ruošiate bulvių košę.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis

Kiaušinius dažome natūraliai

Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais

Šniceliai su balta duona ir padažu

Skanusis močiutės obuolių pyragas

kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu

KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS

Pilno grūdo cinamoniniai blynai

Čili sriuba su faršu

JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU

Žemaičių blynai ri cepakai

Makaronai “tagliatelle” su faršu

MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE

BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS

LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS

ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)

BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU

BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU

ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU

DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE

TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU

ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS

Pica su faršu

Patys skaniausi žemaičių blynai