Skaniausi bulviniai blynai su faršu
Kategorija: Blynai / Bulvių patiekalai
Močiutė pamokino kaip ji gamina bulvinius blynus su faršu, be jokių įmantrių ingredientų.
1. Iš pradžių bulves nuskutame, sutarkuojame, šiek tiek skysčio nusunkiame (priklausomai nuo bulvių rūšies, jeigu jos skystesnės, nupilame daugiau).
2. Tuomet sudedame miltus, raudonelį, čiobrelius, kiaušinį ir druskos pagal savo skonį (aš pati dedu vieną arbatinį šaukštelį).
3. Viską gerai išmaišome.
4. Tada į faršą įdedame druskos, pipirų ir susmulkintą svogūną bei 2-3 šaukštus bulvių tarkių. Faršas turi gautis skystokas, kad lengvai pasiskirstytų ant dedamo blyno.
5. Po to įkaitiname keptuvėje aliejų, dedame didelį šaukštą bulvių tarkių ant viršaus vieną šaukštą faršo (faršą priplojame su šaukštu) ir vėl šaukštą bulvių tarkių.
6. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine arba mėgstamu padažu ir skanaujame!
Ingredientai
- bulvės: 1 kilogramo
- faršas: 300 gramų (naudoju kiaulieną)
- kiaušiniai: 1
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- druska: žiupsnelio
- pipirai
- džiovintas raudonėlis ir čiobrelis: žiupsnelio
- aliejus (kepimui)
- miltai: 2-3 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nuskutame, sutarkuojame, šiek tiek skysčio nusunkiame (priklausomai nuo bulvių rūšies, jeigu jos skystesnės, nupilame daugiau).
2. Tuomet sudedame miltus, raudonelį, čiobrelius, kiaušinį ir druskos pagal savo skonį (aš pati dedu vieną arbatinį šaukštelį).
3. Viską gerai išmaišome.
4. Tada į faršą įdedame druskos, pipirų ir susmulkintą svogūną bei 2-3 šaukštus bulvių tarkių. Faršas turi gautis skystokas, kad lengvai pasiskirstytų ant dedamo blyno.
5. Po to įkaitiname keptuvėje aliejų, dedame didelį šaukštą bulvių tarkių ant viršaus vieną šaukštą faršo (faršą priplojame su šaukštu) ir vėl šaukštą bulvių tarkių.
6. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine arba mėgstamu padažu ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kiauliena, kiausiniai, bulves, blynai, bulviniai blynai, farsas, svogunai, druska, ciobrelis, aliejus, miltai
Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Lengvas bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Žemaičių blynai su kepta vištiena
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS
Pica su faršu
Bulvinių zrazų su kiauliena receptas: apsilaižysite pirštus
Bulvių suktinukai su mėsa
Bulvių suktinukai su mėsa
Bulviniai blynai su morkomis
Neįprasti kiaušininiai blynai
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Virtų bulvių suktinukai su faršu
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
Patobulinti bulviniai blynai
Cepelinai pagal Rimuka