Orkaitėje kepti obuoliai su varškės įdaru

Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Orkaitėje kepti obuoliai su varškės įdaru

Paskelbė:

Ingredientai

  • Obuoliai: 4 vnt.
  • Varškė: 180 g
  • Kiaušinio trynys: 1 vnt.
  • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • Kukurūzų krakmolas: 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis


1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

2. Obuolius perpjaukite per pusę ir atsargiai išskobkite vidų, palikdami apie 1 cm storio sieneles.

3. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinio trynį, cukrų, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų, kol gausite vienalytę masę.

4. Paruoštu įdaru užpildykite obuolių puseles.

5. Sudėkite įdarytus obuolius į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol obuoliai suminkštės, o įdaras taps auksinės spalvos.

6. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.

7. Santrauka: Kepti obuoliai su varškės įdaru – tai paprastas ir greitai paruošiamas desertas, kuris sujungia obuolių gaivumą ir varškės kremiškumą. Šis patiekalas ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks jaukumo jausmą, primenantį namų šilumą.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook