Traškios šparaginės pupelės su džiūvėsėliais ir Džiugo sūriu
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- Šparaginės pupelės: 400 g
- Sviestas: 2 valg. šaukštai
- Džiūvėsėliai: 50 g
- Tarkuotas Džiugo sūris: 40 g
- Druska: pagal skonį
- Juodieji pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Šparagines pupeles nuplaunate ir sudedate į verdantį pasūdytą vandenį.
2. Paverdama apie 3-5 minutes, kol pupelės tampa minkštos, bet dar išlaiko traškumą.
3. Nusausintas pupeles atvėsinate šaltame vandenyje, kad išsaugotumėte spalvą ir traškumo tekstūrą.
4. Keptuvėje išlydote sviestą ir suberiate paruoštas pupeles. Kepate 2-3 minutes, nuolat maišydami, kol pupelės lengvai apskrunda.
5. Į keptuvės vidurį suberiate džiūvėsėlius ir maišydami kepate dar 2 minutes, kol jie taps auksiniai ir traškūs.
6. Paruoštą mišinį sudedate į lėkštę ir gausiai apibarstote tarkuotu Džiugo sūriu. Pagardinate druska ir pipirais. Skanaus!
7. Santrauka: Traškios šparaginės pupelės su džiūvėsėliais ir Džiugo sūriu – greitas ir skanus pasirinkimas, puikiai tinkantis kaip lengvas garnyras ar sotus užkandis. Patiekalas yra sotus, bet lengvas ir suteikia reikiamų vitaminų bei skaidulų. Jįs paruošiamas vos per 20 minučių, o džiūvėsėliai ir Džugo sūris suteikia šiam receptui ypatingą skonį bei aromatą.
Panašūs receptai











