Traškios šparaginės pupelės su džiūvėsėliais ir Džiugo sūriu

Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Traškios šparaginės pupelės su džiūvėsėliais ir Džiugo sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Šparaginės pupelės: 400 g
  • Sviestas: 2 valg. šaukštai
  • Džiūvėsėliai: 50 g
  • Tarkuotas Džiugo sūris: 40 g
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Šparagines pupeles nuplaunate ir sudedate į verdantį pasūdytą vandenį.

2. Paverdama apie 3-5 minutes, kol pupelės tampa minkštos, bet dar išlaiko traškumą.

3. Nusausintas pupeles atvėsinate šaltame vandenyje, kad išsaugotumėte spalvą ir traškumo tekstūrą.

4. Keptuvėje išlydote sviestą ir suberiate paruoštas pupeles. Kepate 2-3 minutes, nuolat maišydami, kol pupelės lengvai apskrunda.

5. Į keptuvės vidurį suberiate džiūvėsėlius ir maišydami kepate dar 2 minutes, kol jie taps auksiniai ir traškūs.

6. Paruoštą mišinį sudedate į lėkštę ir gausiai apibarstote tarkuotu Džiugo sūriu. Pagardinate druska ir pipirais. Skanaus!

7. Santrauka: Traškios šparaginės pupelės su džiūvėsėliais ir Džiugo sūriu – greitas ir skanus pasirinkimas, puikiai tinkantis kaip lengvas garnyras ar sotus užkandis. Patiekalas yra sotus, bet lengvas ir suteikia reikiamų vitaminų bei skaidulų. Jįs paruošiamas vos per 20 minučių, o džiūvėsėliai ir Džugo sūris suteikia šiam receptui ypatingą skonį bei aromatą.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook