Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Varškė tikriausiai yra vienas iš pačių universaliausių maisto ingredientų, kuris tinka tiek desertams, tiek pietums arba vakarienei. O varške įdarytos daržovės - vienas iš labai dažnai pasitaikančių patiekalų ant mano stalo. Paprikos, bulvės ar cukinijos… o šį kartą įdaryti baklažanai!
Pastebėjimai:
- Į varškės masę galite dėti ką tik norisi (arba ką tik turite).
- Proporcijas pateikiu apytiksliai, jeigu turite, tarkime, varškės šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau - nieko tokio, svarbiausia, kad įdaras užpildytų baklažanų puseles.
1. Pirmiausia baklažaną perpjauname išilgai perpus.
2. Tada vidų išskobkite, bet ne iki galo.
3. Baklažanų puseles pabarstome druska ir atidedame į šalį.
4. Išskobtą baklažano minkštimą supjaustome.
5. Susmulkiname svogūną. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepame svogūnus.
6. Ten pat sudedame baklažano minkštimą. Pakepame ant mažos kaitros maždaug 10 minučių.
7. Per tą laiką, kol kepa, į nedidelį dubenėlį sudedame varškę.
8. Sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame jį į varškę, ten pat suberiame žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais.
9. Graikinius riešutus pasmulkiname ir sudedame į varškę. Pagardiname druska bei pipirais.
10. Baklažanų puseles nusausiname popierine servetėle. Apšlakstome aliejumi.
11. Į jas krauname varškės įdaro. Ant viršaus uždedame supjaustytus mocarelos griežinėlius.
12. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių. Skanaujame!
Pastebėjimai:
- Į varškės masę galite dėti ką tik norisi (arba ką tik turite).
- Proporcijas pateikiu apytiksliai, jeigu turite, tarkime, varškės šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau - nieko tokio, svarbiausia, kad įdaras užpildytų baklažanų puseles.
Ingredientai
- baklažanai: 1 vid. dydžio
- svogūnai: 0,5
- varškė: ~100 gramų (galite maišyti su fetos sūriu)
- fermentinis sūris: ~50 gramų
- graikiniai riešutai: 1 saujos (nėra būtina)
- džiovinti žalumynai su česnaku: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu neturite, įdedame žalumynų ir įspaudžiame česnako skiltelę)
- mocarelos sūris: 0,5 rutuliuko
- alyvuogių aliejus
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baklažaną perpjauname išilgai perpus.
2. Tada vidų išskobkite, bet ne iki galo.
3. Baklažanų puseles pabarstome druska ir atidedame į šalį.
4. Išskobtą baklažano minkštimą supjaustome.
5. Susmulkiname svogūną. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepame svogūnus.
6. Ten pat sudedame baklažano minkštimą. Pakepame ant mažos kaitros maždaug 10 minučių.
7. Per tą laiką, kol kepa, į nedidelį dubenėlį sudedame varškę.
8. Sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame jį į varškę, ten pat suberiame žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais.
9. Graikinius riešutus pasmulkiname ir sudedame į varškę. Pagardiname druska bei pipirais.
10. Baklažanų puseles nusausiname popierine servetėle. Apšlakstome aliejumi.
11. Į jas krauname varškės įdaro. Ant viršaus uždedame supjaustytus mocarelos griežinėlius.
12. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
baklazanai, varske, suris, fermentinis suris, riesutai, cesnakas, graikiski riesutai, mocarelos suris, druska, pipirai
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Įdaryti riestainiai su varške
Įdaryti baklažanai su grybais, pomidorais ir fermentiniu sūriu
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Traškūs baklažanai kinietiškai
KALAKUTIENOS KUKULIAI
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
Varškės apkepas su daržovėmis
Puikieji Beatos grybai su varškės įdaru
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Kepti varškėčiai be kiaušinių
Įdaryti makaronai su bešamelio padažu
Morkų ir varškės apkepas
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Malta mėsa įdarytos bulvės
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Tobulasis švediškas varškės apkepas
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis