Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje

Paskelbė:
16 Liepos 2022
Varškė tikriausiai yra vienas iš pačių universaliausių maisto ingredientų, kuris tinka tiek desertams, tiek pietums arba vakarienei. O varške įdarytos daržovės - vienas iš labai dažnai pasitaikančių patiekalų ant mano stalo. Paprikos, bulvės ar cukinijos… o šį kartą įdaryti baklažanai!

Pastebėjimai: 
- Į varškės masę galite dėti ką tik norisi (arba ką tik turite).
- Proporcijas pateikiu apytiksliai, jeigu turite, tarkime, varškės šiek tiek mažiau arba šiek tiek daugiau - nieko tokio, svarbiausia, kad įdaras užpildytų baklažanų puseles.


Ingredientai



  • baklažanai: 1 vid. dydžio
  • svogūnai: 0,5
  • varškė: ~100 gramų (galite maišyti su fetos sūriu)
  • fermentinis sūris: ~50 gramų
  • graikiniai riešutai: 1 saujos (nėra būtina)
  • džiovinti žalumynai su česnaku: 1 arbatinio šaukštelio (jeigu neturite, įdedame žalumynų ir įspaudžiame česnako skiltelę)
  • mocarelos sūris: 0,5 rutuliuko
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia baklažaną perpjauname išilgai perpus.
2. Tada vidų išskobkite, bet ne iki galo.
3. Baklažanų puseles pabarstome druska ir atidedame į šalį.
4. Išskobtą baklažano minkštimą supjaustome.
5. Susmulkiname svogūną. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepame svogūnus.
6. Ten pat sudedame baklažano minkštimą. Pakepame ant mažos kaitros maždaug 10 minučių.
7. Per tą laiką, kol kepa, į nedidelį dubenėlį sudedame varškę.
8. Sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame jį į varškę, ten pat suberiame žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais.
9. Graikinius riešutus pasmulkiname ir sudedame į varškę. Pagardiname druska bei pipirais.
10. Baklažanų puseles nusausiname popierine servetėle. Apšlakstome aliejumi.
11. Į jas krauname varškės įdaro. Ant viršaus uždedame supjaustytus mocarelos griežinėlius.
12. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 35-40 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: