Vegetariškas pomidorų ir mocarelos pyragas
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai
Ingredientai
- miltų: 180 gramų
- sviesto: 100 gramų
- kiaušinių: 1
- pomidorų: 8 (arba 4 vnt. padažui + 1 saujos vyšninių)
- mocarelos: 2 rutuliukų
- pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
- cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- svogūnų: 0,5
- česnako: 2 skiltelių
- baziliko
- raudonėlio
- čiobrelio
- rozmarino
- druskos
- juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
2. Šaltą sviestą įtarkuokite į miltus, patrinkite pirštais.
3. Tada įmuškite kiaušinį, įpilkite 2-3 šaukštus ledinio vandens ir užminkykite tešlą.
4. Gautą rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent jau vienai valandai į šaldytuvą.
5. Įdarui 4 pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles ir supjaustykite kubeliais.
6. Svogūną pakepinkite aliejuje ir sudėkite supjaustytus pomidorus.
7. Įspauskite česnako, dėkite pomidorų pastos, druskos ir cukraus, taip pat prieskonines žoleles. Troškinkite, kol karamelizuosis (maždaug 15 minučių).
8. Mocarelą supjaustykite stambiais kubais, vyšninius pomidoriukus - pusiau (arba ketvirčiais, jei ne vyšniniai, bet labai dideli pomidorai čia netiks).
9. Po to tešlą iškočiokite, įklokite į figūrinę kepimo formą, subadykite šakute.
10. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.