Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Ingredientai
- trumpagrūdžių ryžių: 500 gramų
- svogūnų: 1
- pomidorų: 4
- paprikų: 1
- vištienos šlaunelių: 6
- didžiųjų krevečių: 10
- šaldytų midijų: 100 gramų
- česnako: 4 skiltelių
- šaldytų žirnelių: 1 saujos
- šparaginių pupelių: 1 saujos
- žaliųjų alyvuogių: 16
- citrinų: 1
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- kario, maltų saldžiųjų paprikų, maltų čili pipirų: po 1 arbatinį šaukštelį
- čiobrelių, krapų, kalendros: po 1 arbatinį šaukštelio
- vištienos sultinio: 1 litro
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos šlauneles apvirkite vandenyje su prieskoniais ir tuo pačiu pasigaminkite vištienos sultinio.
2. Tuomet šlauneles apskrudinkite keptuvėje ant aliejaus.
3. Išimkite ir atidėkite į šalį.
4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite supjaustytus svogūnus, kubeliais supjaustytas paprikas ir nuluptus supjaustytus pomidorus (prieš tai juos nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lengvai nusiluptų).
5. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite šaldytas pupeles ir žirnelius. Pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
6. Atgal į keptuvę sudėkite vištienos šlauneles, česnaką, prieskonius, ryžius, užpilkite sultiniu ir uždengę troškinkite ant vidutinės kaitros maždaug 20-30 minučių. Jei sultinys nugaruoja, o ryžiai dar nesuminkštėja, įpilkite šiek tiek vandens.
7. Tuo metu kitame puode užvirkite vandenį, įdėkite druskos, krapų, truputį citrinos sulčių ir išvirkite krevetes (virti ne ilgiau 5 minučių). Kartu galite apvirti ir kitas jūros gėrybes, bet kadangi aš naudojau jau išvirtas midijas, jas pakanka tik prieš troškinimo pabaigą įmaišyti į paelją, kad sušiltų.
8. Prieš patiekdami ant viršaus išdėliokite virtas krevetes, midijas, citrinos skilteles ir alyvuoges. Skanaus!