Rikotos ir špinatų ravioliai sviesto - šalavijo padaže
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Užkandžių receptai
Ingredientai
- miltų: 150 gramų
- manų kruopų: 80 gramų
- kiaušinių: 2
- alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- druskos
- juodųjų pipirų
- rikotos: 200 gramų indelio
- šviežių špinatų: 100 gramų
- svogūnų: 0,5
- muskato: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sviesto: 50 gramų
- šviežio šalavijo: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tešlai sumaišykite miltus su manais ir druska.
2. Tada į viduriuką įmuškite vieną kiaušinį, pilkite šaukštą aliejaus ir užminkykite koldūnų tešlą.
3. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir atidėkite, kol paruošite įdarą.
4. Įdarui ant šlakelio aliejaus apkepinkite susmulkintą svogūną, dėkite špinatus ir dar šiek tiek pakepkite, kol sukris. Pagardinkite druska, pipirais, sumaišykite su rikota ir maltu muskatu.
5. Gaminkite raviolius - iškočiokite ir supjaustykite maždaug 6x6 centimetrų dydžio kvadratėliais.
6. Tada ant kiekvieno lapelio dėkite po maždaug šaukštelį įdaro, kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir gerai sulipdykite.
7. Virkite dideliame puode sūdyto vandens maždaug 5-6 minutes.
8. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite šalavijo lapelius, kol paskleis aromatą.
9. Po to sudėkite išvirusius raviolius, apvoliokite padaže ir patiekite. Skanaukite!