Itališkas skrebutis su grilyje kepta cukinija ir vyšniniais pomidorais

Paskelbė:
02 Spalio 2022
Šiandien su Jumis labai noriu pasidalint savo firminiu receptu, kaip aš ruošiu itališkus skrebučius. Galiu drąsiai teigti, kad šis patiekalas gaunasi toks skanus, tarsi būtų paruoštas aukštos klasės restorane. Tik pamėginę suprasite, kaip tobulai jame persipina skonių gama, o paragavę žmonės būna apstulbę ir ilgai renka žodžius, kaip pagirti už tokį nuostabų patiekalą. 



Ingredientai



  • pailga itališka duonelė (čiabatta): 2 mažų
  • jaunos cukinijos: 2 (~400 gramų)
  • vyšniniai pomidorai: 8
  • česnakas: 4 skiltelių
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai

  • Riešutų varškei:
    • anakardžių riešutai: 200 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • mielių dribsniai: 2 valgomųjų šaukštų
  • Padažui:
    • švieži baziliko lapeliai: 1 saujos (7 gramų)
    • aliejus: 50 mililitrų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • žaliosios citrinos (laimo) sultys: iš 0,5 vnt.

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nupjauname cukinijai galus ir du šonus per visą cukinijos ilgį.
2. Perpjauname cukiniją išilgai perpus, aptepame aliejumi ir apkepame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 3-5 minutes. Pabarstome druska.
3. Itališką duoną perpjauname išilgai. Aptepame duoną aliejumi ir apkepame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 1-2 minutes. Pabarstome druska.
4. Pomidorus apkepame grilyje kartas nuo karto pavartydami. Iškepusius perpjauname pusiau.
5. Česnako skilteles nulupame ir apkepame grilyje, perpjaukite pusiau.
6. Riešutų varškė: Skirtus riešutus nuplauname ir suberiame į elektrinį trintuvą kartu su vandeniu, druska bei mielių dribsniais. Triname tol, kol masė bus panaši į varškę.
7. Padažas: Nedideliame dubenyje sumaišome aliejų, medų ir citrinos sultis. Gerai išsukame, įberiame druskos ir suberiame itin smulkiai supjaustytus baziliko lapelius. Išmaišome.
8. Ant duonos riekės užtepame bazilikų padažą, uždedame riekelę cukinijos, užtepame riešutų varškę ir ant jos gražiai išdėliojame pomidorų bei česnako skilteles.
9. Sumuštinius aplaistome padažu ir pagardiname šviežiai maltais pipirais. Skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно