Itališkas skrebutis su grilyje kepta cukinija ir vyšniniais pomidorais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Šiandien su Jumis labai noriu pasidalint savo firminiu receptu, kaip aš ruošiu itališkus skrebučius. Galiu drąsiai teigti, kad šis patiekalas gaunasi toks skanus, tarsi būtų paruoštas aukštos klasės restorane. Tik pamėginę suprasite, kaip tobulai jame persipina skonių gama, o paragavę žmonės būna apstulbę ir ilgai renka žodžius, kaip pagirti už tokį nuostabų patiekalą.
1. Pirmiausia nupjauname cukinijai galus ir du šonus per visą cukinijos ilgį.
2. Perpjauname cukiniją išilgai perpus, aptepame aliejumi ir apkepame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 3-5 minutes. Pabarstome druska.
3. Itališką duoną perpjauname išilgai. Aptepame duoną aliejumi ir apkepame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 1-2 minutes. Pabarstome druska.
4. Pomidorus apkepame grilyje kartas nuo karto pavartydami. Iškepusius perpjauname pusiau.
5. Česnako skilteles nulupame ir apkepame grilyje, perpjaukite pusiau.
6. Riešutų varškė: Skirtus riešutus nuplauname ir suberiame į elektrinį trintuvą kartu su vandeniu, druska bei mielių dribsniais. Triname tol, kol masė bus panaši į varškę.
7. Padažas: Nedideliame dubenyje sumaišome aliejų, medų ir citrinos sultis. Gerai išsukame, įberiame druskos ir suberiame itin smulkiai supjaustytus baziliko lapelius. Išmaišome.
8. Ant duonos riekės užtepame bazilikų padažą, uždedame riekelę cukinijos, užtepame riešutų varškę ir ant jos gražiai išdėliojame pomidorų bei česnako skilteles.
9. Sumuštinius aplaistome padažu ir pagardiname šviežiai maltais pipirais. Skanaujame!
Ingredientai
- pailga itališka duonelė (čiabatta): 2 mažų
- jaunos cukinijos: 2 (~400 gramų)
- vyšniniai pomidorai: 8
- česnakas: 4 skiltelių
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
- Riešutų varškei:
- anakardžių riešutai: 200 gramų
- vanduo: 100 mililitrų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- mielių dribsniai: 2 valgomųjų šaukštų
- Padažui:
- švieži baziliko lapeliai: 1 saujos (7 gramų)
- aliejus: 50 mililitrų
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- žaliosios citrinos (laimo) sultys: iš 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nupjauname cukinijai galus ir du šonus per visą cukinijos ilgį.
2. Perpjauname cukiniją išilgai perpus, aptepame aliejumi ir apkepame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 3-5 minutes. Pabarstome druska.
3. Itališką duoną perpjauname išilgai. Aptepame duoną aliejumi ir apkepame grilyje iš abiejų pusių po maždaug 1-2 minutes. Pabarstome druska.
4. Pomidorus apkepame grilyje kartas nuo karto pavartydami. Iškepusius perpjauname pusiau.
5. Česnako skilteles nulupame ir apkepame grilyje, perpjaukite pusiau.
6. Riešutų varškė: Skirtus riešutus nuplauname ir suberiame į elektrinį trintuvą kartu su vandeniu, druska bei mielių dribsniais. Triname tol, kol masė bus panaši į varškę.
7. Padažas: Nedideliame dubenyje sumaišome aliejų, medų ir citrinos sultis. Gerai išsukame, įberiame druskos ir suberiame itin smulkiai supjaustytus baziliko lapelius. Išmaišome.
8. Ant duonos riekės užtepame bazilikų padažą, uždedame riekelę cukinijos, užtepame riešutų varškę ir ant jos gražiai išdėliojame pomidorų bei česnako skilteles.
9. Sumuštinius aplaistome padažu ir pagardiname šviežiai maltais pipirais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
cukinijos, pomidorai, skrebutis, cesnakas, aliejus, druska, pipirai, anakardziu riesutai, vanduo, mieliu dribsniai, medus, laimo sultys
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis
Silkė su pomidorais
Salotos arba garnyras: agurkų-obuolių salsa
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
Silkutė su pomidorais - receptu norėsis dalintis su visais!
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais
Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu
Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Keptas halumis (Halloumi) su bulguro kruopomis, vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis
Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
Makaronai su jautiena, saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų tyre
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Wedge salad - trikampės sūrio su mėlynuoju pelėsiu salotos, šonine ir vyšniniais pomidorais
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu