RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Kategorija: Salotos, mišrainės / Vegetariški / Veganiški
Kad pienių lapai būtų kuo mažiau kartūs, juos rekomenduojama maždaug pusvalandžiui pamerkti itin šaltame vandenyje. Jei užmerksite jau supjaustytus pienių lapus, tai šitaip pašalinsite dar daugiau kartumo.
Alternatyvai braškes, jeigu norisi, galite pakeisti mango vaisiumi. O jei norisi dar sočiau, tai itin tiks šias salotas apiberti kedrų riešutais (dar vadinamais "pinjoliais") arba gorgonzola sūrio trupiniais.
Tokio salotos nuostabiai tiks prie kiaulienos kepsnio ir virtų bulvių arba bulvių košės.
1. Pirmiausia pasiruoškite savo pienes. Man štai tokių pavyko nusipirkti parduotuvėje. Jos buvo bordiniais koteliais ir yra mažiau karčios už kiaulpienes.
2. Pienių lapus nuplaukite po labai šalto vandens srove ir palikite maždaug pusvalandį prapjautus kotus įmerkus į šaltą vandenį.
3. Po to pienių lapus supjaustykite maždaug vieno kąsnio gabaliukais (2-3 centimetrų) ir gerai išsukite salotų džiovinimo karuselėje.
4. Pašalinkite špinatų kotelius, lapus supjaustykite arba suplėšykite vieno kąsnio dydžio mažais gabaliukais.
5. Tada violetinį svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, o braškes tiesiog griežinėliais.
6. Nedideliame puodelyje šakutės suplakite visus padažui skirtus ingredientus.
7. Visus produktus sumaišykite salotų dubenyje, pasūdykite, papipirinkite ir apliekite pasiruoštu padažu.
8. Patiekite į stalą nieko nelaukdami. Tokios salotos išliks traškios ir gražios tik tą pačią dieną. Skanaukite!
Alternatyvai braškes, jeigu norisi, galite pakeisti mango vaisiumi. O jei norisi dar sočiau, tai itin tiks šias salotas apiberti kedrų riešutais (dar vadinamais "pinjoliais") arba gorgonzola sūrio trupiniais.
Tokio salotos nuostabiai tiks prie kiaulienos kepsnio ir virtų bulvių arba bulvių košės.
Ingredientai
- sultingi pienių lapai: 100 gramų (vieno ryšelio arba 2 didelių saujų)
- špinatų lapai: 100 gramų
- didelės kietos braškės: ~8-10 (~300 gramų)
- violetiniai svogūnai: 0,5 (~80 gramų)
- kieti pomidorai: 2 (~180 gramų)
- švieži baziliko lapeliai: 6-8
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Padažui:
- Extra Virgin alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (tinka ir pagardintas baziliku)
- balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto (arba 5% stiprumo obuolių actas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasiruoškite savo pienes. Man štai tokių pavyko nusipirkti parduotuvėje. Jos buvo bordiniais koteliais ir yra mažiau karčios už kiaulpienes.
2. Pienių lapus nuplaukite po labai šalto vandens srove ir palikite maždaug pusvalandį prapjautus kotus įmerkus į šaltą vandenį.
3. Po to pienių lapus supjaustykite maždaug vieno kąsnio gabaliukais (2-3 centimetrų) ir gerai išsukite salotų džiovinimo karuselėje.
4. Pašalinkite špinatų kotelius, lapus supjaustykite arba suplėšykite vieno kąsnio dydžio mažais gabaliukais.
5. Tada violetinį svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, o braškes tiesiog griežinėliais.
6. Nedideliame puodelyje šakutės suplakite visus padažui skirtus ingredientus.
7. Visus produktus sumaišykite salotų dubenyje, pasūdykite, papipirinkite ir apliekite pasiruoštu padažu.
8. Patiekite į stalą nieko nelaukdami. Tokios salotos išliks traškios ir gražios tik tą pačią dieną. Skanaukite!
Raktažodžiai:
salotos, pieniu lapai, spinatu lapai, braskes, svogunai, pomidorai, baziliko lapeliai, druska, pipirai, juodieji pipirai, aliejus, actas, balzamiko actas, citrinos sultys
Naminis auksaspalvis pienių vynas
Vištienos salotos su obuoliais
Salotos su braškėmis ir burata sūriu
Pavasarinės braškių salotos
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
Vegetariška Tofu kiaušinienė
Uogų salotos (veganiškas RAW desertas)
Saldainiai: braškės šokolade - greitai pagaminamas desertas
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Suomiškos bulvių salotos
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Salotos su aviena
Bazilikų pesto padažas
Špinatų ir avokadų salotos
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Pankolio salotos
Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Vištienos salotos su ananasais, kukurūzais ir agurkais
Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu