ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Kategorija: Salotos, mišrainės / Vegetariški / Veganiški
- šaldyti žirneliai
- morkos
- rauginti agurkai
- švieži agurkai
- cukinijos
- porai
- krapai
- svogūnų laiškai
- citrinos sultys
- druska
- malti juodieji pipirai
- Česnakiniam majonezui:
- saulėgrąžų aliejus: 3 šaukštų
- maltos garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- anakardžių riešutai
- česnakas: 2 skiltelių
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
- ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
- Pastebėjimas: Visų ingredientų kiekius reguliuokite pagal savo skonį ir valgančiųjų skaičių.
- Iš pradžių žirnelius atšildome šiltu vandeniu. Morkas sutarkuojame šiaudeliais ir trumpam užmarinuojame su druskos žiupsneliu bei citrinos šlakeliu. Tada raugintus agurkus bei šviežius agurkus, cukiniją, svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. Porus susmulkinkite pusžiedžiais, susmulkinkite krapus. Galiausiai visus ingridientus sumaišykite su česnakiniu majonezu. Patiekite ir skanaukite!
- Česnakinis majonezas: Visus ingredientus sumalamkite blenderio pagalba. Jeigu masė gavosi kiek per skysta - dedame daugiau anakardžių riešutų. Šį paruoštą majonezą galite laikyti šaldytuve iki 2 parų.
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
"ŠPROTAI PATALUOSE"
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Sriuba su porais ir lašiša
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Šventėms – tortas „Snickers“
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Vištienos pjausneliai kitaip
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNIAI, KEPTI PIENE SU BULVIŲ KROKETAIS
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Kiaušinius dažome natūraliai
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu