Kepta cukinija miltuose

Labai lengvas, greitas ir skanus patiekalas, kuris gali būti kaip garnyras! Cukinijos yra troškinamos, kepamos, verdamos ir iš jų net yra verdami - desertai, uogienės, kepami įvairūs kepiniai. Labai populiarus cukinijų sezono patiekalas - kepta cukinija miltuose. Jaunos cukinijos, apkeptos griežinėliais miltuose, yra itin skanios, sultingos ir minkštos. Daugelis žmonių mėgsta šį patiekalą dėl paruošimo greičio ir lengvumo, patiekalo skonio ir sotumo.
Cukinijas tokiam patiekalui geriausia naudoti jaunas, kai jose sėklų praktiškai nėra, o odelė labai švelni ir švelni. Žinoma, jei norite, galite kepti cukinijas ir gana subrendusias, nuimdami nuo jų odelę ir pašalindami šerdį su sėklomis, tačiau paruoštame patiekale tokia cukinija vis tiek nebus tokia skani kaip jauna.
1. Paruoškime ingredientus. Savo cukinijas nuplaukime, nusausinkite su medvilniniais rankšluosčiais. Nupjaukime galus iš abiejų pusių. Supjaustykite griežinėliais ne daugiau kaip vieno centimetro storio griežinėliais.
2. Cukinijos griežinėlius pabarstykite druska ir sudėkite į dubenį. Tada išpilkite susidariusias sultis iš indo. Į lėkštę suberkite kvietinius miltus ir joje apvoliokite cukinijų apskritimus. Nuo cukinijų nukratykite susidariusį miltų perteklių.
3. Į keptuvę storu dugnu supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite. Dėkite cukinijos griežinėlius. Jei norite, ant viršaus pabarstykite maltais pipirais, druskos jau nebereikia. Apkepkite cukinijas ant vidutinės kaitros iki auksinės rudos spalvos iš vienos pusės.
4. Tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Jei cukinijų apskritimai yra gan stori ir atrodo, kad jie neapkepę ir bus dar ganėtinai traškūs paruoštame patiekale, tuomet galite keptuvę uždengti dangčiu ir palaikyti cukiniją keptuvėje dar kelias minutes, kad viduje geriau iškeptų, bet išorėje nepridegtų.
5. Cukinijas išimame iš keptuvės į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad aliejaus perteklius susigertų į servetėlę, o gatavame patiekale esanti cukinija nebūtų labai riebi.
6. Šitaip padarome su visais keptais cukinijų griežinėliais. Karštas cukinijas pabarstykite susmulkintais arba išspaustais česnakais. Arba į padažą dėkite susmulkintą 1 česnaką, kurį patiekite su cukinijomis.
7. Miltuose keptas cukinijas patiekite į stalą, pagal norus su grietine, majonezu ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
Cukinijas tokiam patiekalui geriausia naudoti jaunas, kai jose sėklų praktiškai nėra, o odelė labai švelni ir švelni. Žinoma, jei norite, galite kepti cukinijas ir gana subrendusias, nuimdami nuo jų odelę ir pašalindami šerdį su sėklomis, tačiau paruoštame patiekale tokia cukinija vis tiek nebus tokia skani kaip jauna.
Ingredientai
- jaunos cukinijos: 2
- kvietiniai miltai: 100 gramų
- augalinis aliejus: ~2 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Paruoškime ingredientus. Savo cukinijas nuplaukime, nusausinkite su medvilniniais rankšluosčiais. Nupjaukime galus iš abiejų pusių. Supjaustykite griežinėliais ne daugiau kaip vieno centimetro storio griežinėliais.
2. Cukinijos griežinėlius pabarstykite druska ir sudėkite į dubenį. Tada išpilkite susidariusias sultis iš indo. Į lėkštę suberkite kvietinius miltus ir joje apvoliokite cukinijų apskritimus. Nuo cukinijų nukratykite susidariusį miltų perteklių.
3. Į keptuvę storu dugnu supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite. Dėkite cukinijos griežinėlius. Jei norite, ant viršaus pabarstykite maltais pipirais, druskos jau nebereikia. Apkepkite cukinijas ant vidutinės kaitros iki auksinės rudos spalvos iš vienos pusės.
4. Tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Jei cukinijų apskritimai yra gan stori ir atrodo, kad jie neapkepę ir bus dar ganėtinai traškūs paruoštame patiekale, tuomet galite keptuvę uždengti dangčiu ir palaikyti cukiniją keptuvėje dar kelias minutes, kad viduje geriau iškeptų, bet išorėje nepridegtų.
5. Cukinijas išimame iš keptuvės į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad aliejaus perteklius susigertų į servetėlę, o gatavame patiekale esanti cukinija nebūtų labai riebi.
6. Šitaip padarome su visais keptais cukinijų griežinėliais. Karštas cukinijas pabarstykite susmulkintais arba išspaustais česnakais. Arba į padažą dėkite susmulkintą 1 česnaką, kurį patiekite su cukinijomis.
7. Miltuose keptas cukinijas patiekite į stalą, pagal norus su grietine, majonezu ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
cukinijos miltai kvietiniai miltai aliejus augalinis aliejus druska jaunos cukinijos kepta cukinija vegetariska
O čia labai skanu! :)

Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais

Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės

Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos

Didelis cukinijų blynas orkaitėje

Aštri cukinijų sriuba

Cukinijų apkepas su parmezano sūriu

Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje

Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai

VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS

Kepta cukinija su faršu

Tobulas cukinijų apkepas su sūriu

Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis

Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas

Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai

Purus cukinijų ir ryžių apkepas

Purūs kotletai iš cukinijos

Pasakiška daržovių košė

CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA

CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS

BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU CUKINIJA

BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA

Keptos daržovės