Kepta cukinija miltuose
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Labai lengvas, greitas ir skanus patiekalas, kuris gali būti kaip garnyras! Cukinijos yra troškinamos, kepamos, verdamos ir iš jų net yra verdami - desertai, uogienės, kepami įvairūs kepiniai. Labai populiarus cukinijų sezono patiekalas - kepta cukinija miltuose. Jaunos cukinijos, apkeptos griežinėliais miltuose, yra itin skanios, sultingos ir minkštos. Daugelis žmonių mėgsta šį patiekalą dėl paruošimo greičio ir lengvumo, patiekalo skonio ir sotumo.
Cukinijas tokiam patiekalui geriausia naudoti jaunas, kai jose sėklų praktiškai nėra, o odelė labai švelni ir švelni. Žinoma, jei norite, galite kepti cukinijas ir gana subrendusias, nuimdami nuo jų odelę ir pašalindami šerdį su sėklomis, tačiau paruoštame patiekale tokia cukinija vis tiek nebus tokia skani kaip jauna.
1. Paruoškime ingredientus. Savo cukinijas nuplaukime, nusausinkite su medvilniniais rankšluosčiais. Nupjaukime galus iš abiejų pusių. Supjaustykite griežinėliais ne daugiau kaip vieno centimetro storio griežinėliais.
2. Cukinijos griežinėlius pabarstykite druska ir sudėkite į dubenį. Tada išpilkite susidariusias sultis iš indo. Į lėkštę suberkite kvietinius miltus ir joje apvoliokite cukinijų apskritimus. Nuo cukinijų nukratykite susidariusį miltų perteklių.
3. Į keptuvę storu dugnu supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite. Dėkite cukinijos griežinėlius. Jei norite, ant viršaus pabarstykite maltais pipirais, druskos jau nebereikia. Apkepkite cukinijas ant vidutinės kaitros iki auksinės rudos spalvos iš vienos pusės.
4. Tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Jei cukinijų apskritimai yra gan stori ir atrodo, kad jie neapkepę ir bus dar ganėtinai traškūs paruoštame patiekale, tuomet galite keptuvę uždengti dangčiu ir palaikyti cukiniją keptuvėje dar kelias minutes, kad viduje geriau iškeptų, bet išorėje nepridegtų.
5. Cukinijas išimame iš keptuvės į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad aliejaus perteklius susigertų į servetėlę, o gatavame patiekale esanti cukinija nebūtų labai riebi.
6. Šitaip padarome su visais keptais cukinijų griežinėliais. Karštas cukinijas pabarstykite susmulkintais arba išspaustais česnakais. Arba į padažą dėkite susmulkintą 1 česnaką, kurį patiekite su cukinijomis.
7. Miltuose keptas cukinijas patiekite į stalą, pagal norus su grietine, majonezu ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
Cukinijas tokiam patiekalui geriausia naudoti jaunas, kai jose sėklų praktiškai nėra, o odelė labai švelni ir švelni. Žinoma, jei norite, galite kepti cukinijas ir gana subrendusias, nuimdami nuo jų odelę ir pašalindami šerdį su sėklomis, tačiau paruoštame patiekale tokia cukinija vis tiek nebus tokia skani kaip jauna.
Ingredientai
- jaunos cukinijos: 2
- kvietiniai miltai: 100 gramų
- augalinis aliejus: ~2 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Paruoškime ingredientus. Savo cukinijas nuplaukime, nusausinkite su medvilniniais rankšluosčiais. Nupjaukime galus iš abiejų pusių. Supjaustykite griežinėliais ne daugiau kaip vieno centimetro storio griežinėliais.
2. Cukinijos griežinėlius pabarstykite druska ir sudėkite į dubenį. Tada išpilkite susidariusias sultis iš indo. Į lėkštę suberkite kvietinius miltus ir joje apvoliokite cukinijų apskritimus. Nuo cukinijų nukratykite susidariusį miltų perteklių.
3. Į keptuvę storu dugnu supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite. Dėkite cukinijos griežinėlius. Jei norite, ant viršaus pabarstykite maltais pipirais, druskos jau nebereikia. Apkepkite cukinijas ant vidutinės kaitros iki auksinės rudos spalvos iš vienos pusės.
4. Tada apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Jei cukinijų apskritimai yra gan stori ir atrodo, kad jie neapkepę ir bus dar ganėtinai traškūs paruoštame patiekale, tuomet galite keptuvę uždengti dangčiu ir palaikyti cukiniją keptuvėje dar kelias minutes, kad viduje geriau iškeptų, bet išorėje nepridegtų.
5. Cukinijas išimame iš keptuvės į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad aliejaus perteklius susigertų į servetėlę, o gatavame patiekale esanti cukinija nebūtų labai riebi.
6. Šitaip padarome su visais keptais cukinijų griežinėliais. Karštas cukinijas pabarstykite susmulkintais arba išspaustais česnakais. Arba į padažą dėkite susmulkintą 1 česnaką, kurį patiekite su cukinijomis.
7. Miltuose keptas cukinijas patiekite į stalą, pagal norus su grietine, majonezu ar kitu mėgstamu padažu. Skanaus!
Raktažodžiai:
cukinijos, miltai, kvietiniai miltai, aliejus, augalinis aliejus, druska, jaunos cukinijos, kepta cukinija, vegetariska
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Kepta cukinija su faršu
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
Purūs kotletai iš cukinijos
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Pasakiška daržovių košė
BULVIŲ PLOKŠTAINIS SU CUKINIJA
Didelis cukinijų blynas orkaitėje
Aštri cukinijų sriuba
CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Keptos daržovės
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Cukinijų apkepas su parmezano sūriu
Bruschetta su kumpiu ir daržovėmis
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Tobulas cukinijų apkepas su sūriu
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA