Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški
Šį kartą su šeima nusprendėme išsivirti kiek kitokią sriubą, kurioje tarpusavyje susipina žiedinių kopūstų bei obuolių skonis. Sriubos spalva gaunasi itin elegantiška, o skonis šiek tiek neįprastas, bet kartu ir gerai pažįstamas. Orkaitėje kepintos daržovės tampa ypač malonaus skonio. Mūsų šeimai tikrai ši veganiška sriuba labai patiko. Nors ji tikrai patiks ne tik veganams ar vegetarams, bet ir visiems sriubų mylėtojams.
Sriubą mes nusprendė patiekti su orkaitėje pakepintais duonos skrebučiais.
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada žiedinį kopūstą, obuolius ir bulves smulkiai supjaustome.
3. Juos paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir apšlakstome aliejumi bei pabarstome druska.
4. Kepame maždaug 10 minučių arba kol daržovės suminkštėja.
5. Per tą laiką, kol daržovės kepa, puode užkaitiname vandenį ir sumaišome su sultinio kubeliu.
6. Po to suberiame daržoves ir prieskonius bei supilame grietinėlę. Verdame maždaug 5 minutes ant mažos kaitros. Patiekiame ir skanaujame!
Sriubą mes nusprendė patiekti su orkaitėje pakepintais duonos skrebučiais.
Ingredientai
- žiediniai kopūstai: 1 (nedidelio)
- nesaldūs obuoliai: 2
- bulvės: 2
- sultinys: 3-3,5 stiklinės
- vegan grietinėlė: 0,5 stiklinės
- malta kalendra: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- malti kajeno pipirai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
- česnakinė druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada žiedinį kopūstą, obuolius ir bulves smulkiai supjaustome.
3. Juos paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir apšlakstome aliejumi bei pabarstome druska.
4. Kepame maždaug 10 minučių arba kol daržovės suminkštėja.
5. Per tą laiką, kol daržovės kepa, puode užkaitiname vandenį ir sumaišome su sultinio kubeliu.
6. Po to suberiame daržoves ir prieskonius bei supilame grietinėlę. Verdame maždaug 5 minutes ant mažos kaitros. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
sriuba, veganiska sriuba, obuoliai, ziediniai kopustai, kremine sriuba, sultinys, grietinele, vegan grietinele, kalendra, druska
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Rudeninė daržovių sriuba
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Žiedinių kopūstų salotos
Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Šviežių daržovių pieniška sriuba
Čili sriuba (aštri sriuba)
Trinta paprikų sriuba
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Žirniu sriuba kitaip
Trinta česnakų ir morkų sriuba
Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Kreminė brokolių ir sūrio sriuba
Sriuba su porais ir lašiša
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba