Purūs veganiški akvafabos blynai
Kategorija: Blynai / Vegetariški / Veganiški
Aš pati visada stengiuosi nemėtyti maisto, kiek įmanoma bandau visada suvartoti iki produkto galiojimo laiko. Įprastai neperku maisto dideliais kiekiais ir negaminu didelių porcijų, tai padaryti nėra taip jau sudėtinga. Tiesa, yra vienas toks produktas, kurį įprastai tiesiog išpilu. Spėkit, kas? O gi - avinžirnių skystis! Jis būna skardinėje nusunkus konservuotus avinžirnius arba skystis, kuris atlieka išvirus avinžirniams. Jis kitaip yra vadinamas akvafaba.
Todėl visai neseniai sugalvojau išsikepti blynelius su šiuo skysčiu, kad nereiktų išpilti, nes tiesiog pasidarė gaila. Akvafabą aš plakiau iki standumo, kad apvertus indą ji turi nejudėti (tarsi kiaušinių baltymai). Blynai iškepė itin stori ir nerealiai purūs!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 blynelių.
1. Pirmiausia švariame ir sausame inde maždaug 4-5 minutes mikseriu išplakame akvafabą (avinžirnių skystį) iki visiško standumo (apvertus indą jie turi nejudėti).
2. Tada kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
3. Į akvafabą supilame pieną ir atsargiai sumaišome. Tuomet suberiame sausus ingredientus ir sumaišome iki vientisos masės.
4. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų. Į keptuvę pilame maždaug 1,5 valgomojo šaukšto tešlos, formuodami blynelius.
5. Vidutinėje temperatūroje kepame kelias minutes, tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę.
6. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Todėl visai neseniai sugalvojau išsikepti blynelius su šiuo skysčiu, kad nereiktų išpilti, nes tiesiog pasidarė gaila. Akvafabą aš plakiau iki standumo, kad apvertus indą ji turi nejudėti (tarsi kiaušinių baltymai). Blynai iškepė itin stori ir nerealiai purūs!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 blynelių.
Ingredientai
- balti speltos miltai: 1 stiklinės
- avižiniai miltai: 0,5 stiklinės
- akvafaba (avinžirnių skystis): 10 valgomųjų šaukštų
- augalinis pienas: 1 stiklinės
- kokosų cukrus: 3 valgomųjų šaukštų (arba kitas cukrus)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia švariame ir sausame inde maždaug 4-5 minutes mikseriu išplakame akvafabą (avinžirnių skystį) iki visiško standumo (apvertus indą jie turi nejudėti).
2. Tada kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
3. Į akvafabą supilame pieną ir atsargiai sumaišome. Tuomet suberiame sausus ingredientus ir sumaišome iki vientisos masės.
4. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų. Į keptuvę pilame maždaug 1,5 valgomojo šaukšto tešlos, formuodami blynelius.
5. Vidutinėje temperatūroje kepame kelias minutes, tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę.
6. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Raktažodžiai:
miltai, speltos miltai, aviziniai miltai, akvafaba, avinzirniu skystis, kokosu cukrus, vaniles ekstraktas, druska, blyneliai, veganiski blynai, blynai
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Vegetariškas avinžirnių troškinys
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Čirviniai blynai su obuoliais
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
RECEPTAS: GRIKIŲ BLYNAI
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Blynai kitaip - sumuštinių keptuvėje... su nutella
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Žuvies maltinukai su daržovėmis
MOLIŪGŲ IR BULVIŲ BLYNAI
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Patobulinti bulviniai blynai