Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Kai kepiau tokią tartą - pyragą be glitimo pirmą kartą, rezultatu nelikau labai patenkinta. Antrą kartą, ganėtinai stipriai pakoregavau receptą, ir rezultatas itin maloniai nustebino. Jokių margarinų, cukraus ar baltų miltų. Gamindama naudoju beglitiminius miltus, įdarą pasaldinau agavų sirupu. Taipogi naudojau Alpro migdolų jogurtą. Man jis yra beprotiškai gardus, maloniai jaučiasi migdolų skonis.
Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.
1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.
2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.
3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.
4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.
5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.
7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.
8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.
9. Kepame dar maždaug 25 minutes.
10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!
Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.
Ingredientai
- Tartos pagrindui:
- miltai be glitimo: 1,5 stiklinės (200 gramų)
- neutralaus skonio kokosų aliejus: 0,5 stiklinės (75 gramų)
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tiks ir klevų arba kitoks saldiklis)
- šaltas vanduo: 0,5 stiklinės (75 gramų)
- Tartos įdarui:
- moliūgų tyrė: 1 stiklinės (140 gramų)
- migdolų jogurtas: 2 stiklinių - 250 gramų (arba kitas augalinis jogurtas)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelių
- bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas)
- Tartos papuošimui:
- riešutai
- spanguolių milteliai
- šaldytos avietės
- bruknės
Recepto paruošimas
1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.
2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.
3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.
4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.
5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.
7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.
8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.
9. Kepame dar maždaug 25 minutes.
10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!
Raktažodžiai:
miltai, kokosu aliejus, kepimo milteliai, druska, himalaju druska, sirupas, agavu sirupas, vanduo, moliugu tyre, jogurtas, migdolu jogurtas, krakmolas, riesutai, avietes, bruknes
Veganiška bananų duona - pyragas
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Tofu sūrio pyragas su mangais
Keptas veganiškas sūrio tortas su bananais ir šilauogėmis
Migdolų pyragas su uogiene
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių
Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis
CITRININIS KOKTEILIS
VEGANIŠKAS UŽKANDIS SU OBUOLIAIS
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Apelsinų ir migdolų pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)