Purūs veganiški akvafabos blynai
Kategorija: Blynai / Vegetariški / Veganiški
Aš pati visada stengiuosi nemėtyti maisto, kiek įmanoma bandau visada suvartoti iki produkto galiojimo laiko. Įprastai neperku maisto dideliais kiekiais ir negaminu didelių porcijų, tai padaryti nėra taip jau sudėtinga. Tiesa, yra vienas toks produktas, kurį įprastai tiesiog išpilu. Spėkit, kas? O gi - avinžirnių skystis! Jis būna skardinėje nusunkus konservuotus avinžirnius arba skystis, kuris atlieka išvirus avinžirniams. Jis kitaip yra vadinamas akvafaba.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 blynelių.
1. Pirmiausia švariame ir sausame inde maždaug 4-5 minutes mikseriu išplakame akvafabą (avinžirnių skystį) iki visiško standumo (apvertus indą jie turi nejudėti).
2. Tada kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
3. Į akvafabą supilame pieną ir atsargiai sumaišome. Tuomet suberiame sausus ingredientus ir sumaišome iki vientisos masės.
4. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų. Į keptuvę pilame maždaug 1,5 valgomojo šaukšto tešlos, formuodami blynelius.
5. Vidutinėje temperatūroje kepame kelias minutes, tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę.
6. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 blynelių.
Ingredientai
- balti speltos miltai: 1 stiklinės
- avižiniai miltai: 0,5 stiklinės
- akvafaba (avinžirnių skystis): 10 valgomųjų šaukštų
- augalinis pienas: 1 stiklinės
- kokosų cukrus: 3 valgomųjų šaukštų (arba kitas cukrus)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia švariame ir sausame inde maždaug 4-5 minutes mikseriu išplakame akvafabą (avinžirnių skystį) iki visiško standumo (apvertus indą jie turi nejudėti).
2. Tada kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
3. Į akvafabą supilame pieną ir atsargiai sumaišome. Tuomet suberiame sausus ingredientus ir sumaišome iki vientisos masės.
4. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų. Į keptuvę pilame maždaug 1,5 valgomojo šaukšto tešlos, formuodami blynelius.
5. Vidutinėje temperatūroje kepame kelias minutes, tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę.
6. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Raktažodžiai:
miltai, aviziniai miltai, blynai, veganiski blynai, pienas, augalinis pienas, kokosu cukrus, druska, kokosu aliejus, kepimo milteliai
Purūs veganiški akvafabos blynai
Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Vegetariškas avinžirnių troškinys
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Šiltos avinžirnių ir batatų salotos
Veganiška bananų duona - pyragas
Avinžirnių sriuba su vištiena
Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Lengvai padaromi žali sausainiai su matcha milteliais
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
BLYNAI SU RICOTTA
Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)
Čirviniai blynai su obuoliais
Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
Avinžirnių kotletai