Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Desertai
Šie veganiški keksiukai gaunasi itin malonaus skonio ir purūs. Tuo pačiu jie yra lengvai pagaminami. Vidus būna drėgnas, skonis itin primena moliūgų keksiukus.
Jie skanūs ir be šokoladinio viršaus, bet su juo atrodo prabangiau ir šventiškiau. Tiesa tokius keksiukus, jau kepiau du kartus, pirmąjį kartą dėjau mažiau miltų, o antrąjį - daugiau. Abu kartus man jie buvo labai patiko, bet pirmąjį kartą jie buvo drėgnesni, intensyvesnio skonio, o antrąjį - sausesni, bet viršus gavosi traškesnis.
1. Pirmiausia orkaitėje iškepame nenuluptą saldžiąją bulvę (180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-35 minutes arba kol lengvai įsibes šakute). Ją atvėsiname ir sutriname šakutės pagalba.
2. Po to įkaitiname dar kartą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pasiruošiame 12 keksiukų formą bei popierėlius.
3. Linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 10 minučių.
4. Tada į dubenį supilame aliejų, pieną, cukrų, auksaspalvį sirupą, linų sėmenis ir sutrintą bulvę.
5. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamomą, kardamoną ir druską.
6. Tuomet per 2 kartus miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį. Atsargiai išmaišome.
7. Paskirstome tešlą į keksiukų formeles.
8. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.
9. Paskui ištirpiname juodąjį šokoladą. Šaukšteliu apliejame iškepusius bei pravėsusius keksiukus. Užbarstome pabarstukais. Skanaujame!
Jie skanūs ir be šokoladinio viršaus, bet su juo atrodo prabangiau ir šventiškiau. Tiesa tokius keksiukus, jau kepiau du kartus, pirmąjį kartą dėjau mažiau miltų, o antrąjį - daugiau. Abu kartus man jie buvo labai patiko, bet pirmąjį kartą jie buvo drėgnesni, intensyvesnio skonio, o antrąjį - sausesni, bet viršus gavosi traškesnis.
Ingredientai
- saldžiosios bulvės: 1 stiklinės (240 gramų)
- balti speltos miltai: 1,25 stiklinės (140 gramų)
- ištirpintas kokosų aliejus arba neutralaus skonio aliejus: trečdalio stiklinės (47 gramų)
- augalinis pienas: 0,5 stiklinės (95 gramų; aš naudoju migdolų)
- ekologiškas cukrus: trečdalio stiklinės (60 gramų)
- linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų (sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens)
- auksaspalvis sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Dansukker")
- cinamonas: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- kardamonas, imbieras: žiupsnelio
- juodas šokoladas: 100 gramų
- įvairūs pabarstukai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitėje iškepame nenuluptą saldžiąją bulvę (180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-35 minutes arba kol lengvai įsibes šakute). Ją atvėsiname ir sutriname šakutės pagalba.
2. Po to įkaitiname dar kartą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pasiruošiame 12 keksiukų formą bei popierėlius.
3. Linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 10 minučių.
4. Tada į dubenį supilame aliejų, pieną, cukrų, auksaspalvį sirupą, linų sėmenis ir sutrintą bulvę.
5. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamomą, kardamoną ir druską.
6. Tuomet per 2 kartus miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį. Atsargiai išmaišome.
7. Paskirstome tešlą į keksiukų formeles.
8. Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.
9. Paskui ištirpiname juodąjį šokoladą. Šaukšteliu apliejame iškepusius bei pravėsusius keksiukus. Užbarstome pabarstukais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
keksai, veganiska, desertai, veganiski keksiukai, keksiukai, bulves, saldziosios bulves, miltai, pienas, augalinis pienas, cukrus, linu semenys, cinamonas, kardamonas, imbieras, juodas sokoladas, sokoladas
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Veganiški keksiukai su razinomis
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Minkštučiai varškės keksiukai
Kondencuoto pieno keksiukai
Red velvet tortas su švelniu kremu
CITRININIS KOKTEILIS
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių
Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Aštrūs agurkėliai
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė
Bulvių košė su moliūgu
Karameliniai keksiukai
Kukurūzinis bananų pyragas
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
KOKOSŲ PIENO IR DATULIŲ KOKTEILIS
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Ambasadorių medutis
Tofu sūrio pyragas su mangais
Spragėsių - popkornų prieskoniai