Egzotiški veganiški pietūs: baklažanas kiniškai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Visa ši savaitė galima sakyti buvo tikra baklažanų savaitė, kuo be abejonės skųstis negaliu, nes buvo tikrai ypatingai skanu. Nors iš tikrųjų, jei ne mano vyras, baklažanas mano virtuvėje apsilankytų tikrai gerokai rečiau, bet kadangi jis baklažanus tiesiog dievina, tai aš ir gaminu, o kad nepabostų jau įprasti receptai, kaip baklažanas pomidorų padaže, tenka sugalvoti ką nors naujo.
1. Supjaustykite baklažaną kubeliais, apibarstykite druska ir palikite 30 minučių, kad ištrauktų kartumą.
2. Baklažanui pasimarinavus, nupilkite susidariusį vandenį, nuplaukite visą druską ir palikite nusivarvėti.
3. Įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus keptuvėje, aliejui įkaitus suberkite kario prieskonius, pakepkite kelias sekundes, suberkite baklažano kubelius ir kepkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, vis pamaišant, kad neprisviltų. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Jei uždengsite keptuvę dangčiu, baklažanai pasitroškins greičiau.
4. Išimkite baklažano kubelius, nusausinkite riebalus popieriniu rankšluosčiu.
5. Į keptuvę įpilkite porą šauktų aliejaus (jei nėra likę nuo baklažanų), kelias akimirkas palaukite kol įkais ir suberkite morkų šiaudelius, kepkite keletą minučių, vis pamaišant.
6. Suberkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, pakepkite porą minučių.
7. Suberkite cukrų, pamaišykite ir supilkite visus skysčius, pakepkite kelias minutes.
8. Valgykite su ryžiais ir įvairiomis salotomis. Skanaus!
Ingredientai
- baklažanai: 1
- druska: baklažanams marinuoti
- aliejus
- kario prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- morkos: 1 (pjaustytos smulkiais šiaudeliais)
- raudonieji svogūnai: 1 (nedidelio)
- sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
- obuolių sidro actas: 1 valgomojo šaukšto
- rudasis cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų (ar kito saldiklio)
- česnakas: 2-3 skiltelių
- kukurūzų krakmolas:1 arbatinio šaukštelio (sumaišyto su puse stiklinės vandens. Aš pamiršau įdėti, todėl mano padažas nebuvo tirštas ir šiek tiek sūrokas)
Recepto paruošimas
1. Supjaustykite baklažaną kubeliais, apibarstykite druska ir palikite 30 minučių, kad ištrauktų kartumą.
2. Baklažanui pasimarinavus, nupilkite susidariusį vandenį, nuplaukite visą druską ir palikite nusivarvėti.
3. Įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus keptuvėje, aliejui įkaitus suberkite kario prieskonius, pakepkite kelias sekundes, suberkite baklažano kubelius ir kepkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, vis pamaišant, kad neprisviltų. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Jei uždengsite keptuvę dangčiu, baklažanai pasitroškins greičiau.
4. Išimkite baklažano kubelius, nusausinkite riebalus popieriniu rankšluosčiu.
5. Į keptuvę įpilkite porą šauktų aliejaus (jei nėra likę nuo baklažanų), kelias akimirkas palaukite kol įkais ir suberkite morkų šiaudelius, kepkite keletą minučių, vis pamaišant.
6. Suberkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, pakepkite porą minučių.
7. Suberkite cukrų, pamaišykite ir supilkite visus skysčius, pakepkite kelias minutes.
8. Valgykite su ryžiais ir įvairiomis salotomis. Skanaus!
Raktažodžiai:
baklazanai, druska, aliejus, prieskoniai, morkos, svogunai, sojos padazas, actas, cukrus, cesnakas, krakmolas, kukuruzu krakmolas, pietus, veganiska
Traškūs baklažanai kinietiškai
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Veganezas - veganiškas majonezes
Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Virtų pupelių užtepėlė
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
Marinuoti afrikietiški agurkai
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Čili sriuba (aštri sriuba)
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Itališkas baklažanų apkepas
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Padažas prie austrių
Udon makaronai su vištiena
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
Bruknių padažas prie visko