KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"

- baklažanai: 0,5
- džiovintos slyvos: kelių (mirkytų)
- pomidorų tyrė: 1 valgomojo šaukšto
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- malti pipirai
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- druska
- actas: šlakelio
- ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
- Iš pradžių baklažaną supjaustome norimos "silkutės" gabaliukai bei mirkome pasūdytame vandenyje maždaug pusvalandį.
- Tuomet nusausinus apkepame keptuvėje su 1 v. š. ghee sviesto arba aliejaus, padruskiname, pašlakstome šlakeliu kokybiško acto. Apkepus sudėliojame lėkštės dugne.
- "Patalams": Svogūną susmulkiname kubeliais, morką sutarkuojame, juos pakepiname su vienu valgomuoju šaukšto ghee sviestu (aliejumi), sudedame cukrų, pasmulkintas slyvas, pomidorų tyrę, šiek tiek druskos, pipirų bei trumpai patroškiname, kol skonis susilies.
- Šiuos "patalėlius" dedame ant išdėliotų baklažanų gabaliukų. Patiekiame ir skanaujame!
- Pastebėjimas: Labai dažnai vis atsiranda skeptikų, kurie juokiasi iš įvairių patiekalų pakaitalų, pvz., kam valgyti lieknus pyragus bei vadinti juos kibinais, arba vegetarui valgyti netikrą silkę ir ją vadinti šiuo vardu? Bet juk taip faina išbandyti patiekalus, panašius į tuos, kuriuos ragaudavome vaikystėje, bet padaryti juos tokius, kurie nesikirstu su mūsų šiandieniniais įsitikinimais! O dar smagiau tiesiog išbandyti kažką naujo bei tikrai netikėto.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Jautienos antrekotas keptuvėje

Kiaušinius dažome natūraliai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis

Itališkas baklažanų apkepas

Baklažanų apkepas

Makaronų apkepas su daržovėmis

GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI

KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"

LĘŠIŲ MALTINUKAI

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS

"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS

Šventėms – tortas „Snickers“

Troškinti kopūstai su mėsa

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku