KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Kategorija: Žuvies patiekalai / Vegetariški / Veganiški
- baklažanai: 0,5
- džiovintos slyvos: kelių (mirkytų)
- pomidorų tyrė: 1 valgomojo šaukšto
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- malti pipirai
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- druska
- actas: šlakelio
- ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
- Iš pradžių baklažaną supjaustome norimos "silkutės" gabaliukai bei mirkome pasūdytame vandenyje maždaug pusvalandį.
- Tuomet nusausinus apkepame keptuvėje su 1 v. š. ghee sviesto arba aliejaus, padruskiname, pašlakstome šlakeliu kokybiško acto. Apkepus sudėliojame lėkštės dugne.
- "Patalams": Svogūną susmulkiname kubeliais, morką sutarkuojame, juos pakepiname su vienu valgomuoju šaukšto ghee sviestu (aliejumi), sudedame cukrų, pasmulkintas slyvas, pomidorų tyrę, šiek tiek druskos, pipirų bei trumpai patroškiname, kol skonis susilies.
- Šiuos "patalėlius" dedame ant išdėliotų baklažanų gabaliukų. Patiekiame ir skanaujame!
- Pastebėjimas: Labai dažnai vis atsiranda skeptikų, kurie juokiasi iš įvairių patiekalų pakaitalų, pvz., kam valgyti lieknus pyragus bei vadinti juos kibinais, arba vegetarui valgyti netikrą silkę ir ją vadinti šiuo vardu? Bet juk taip faina išbandyti patiekalus, panašius į tuos, kuriuos ragaudavome vaikystėje, bet padaryti juos tokius, kurie nesikirstu su mūsų šiandieniniais įsitikinimais! O dar smagiau tiesiog išbandyti kažką naujo bei tikrai netikėto.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Itališkas baklažanų apkepas
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Makaronų apkepas su daržovėmis
Baklažanų apkepas
Jautienos antrekotas keptuvėje
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
Troškinti kopūstai su mėsa
LĘŠIŲ MALTINUKAI
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.