Kepti japoniški baklažanai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Iki pabuvojimo Japonijoje baklažanai man asocijuodavosi su "šiltais Europos kraštais ir netolima Europos kaimynyste". Aišku, buvau valgiusi baklažanų kinų restoranuose, bet vis tiek nemaniau, kad jie Azijoje būtų kažkokia kultine ir dažnai sutinkama daržove. Ir, jei būtų reikėję galvoti, su kuo paruošti baklažanus, tai ant "liežuvio galo" būtų buvę europietiški skoniai, tikrai ne Azijos virtuvės. Kelionė į Japoniją pakoregavo šias mano nuostatas - turėjau progą paragauti baklažanų įvairiuose amplua, o savo nuostabiojoje "Sushi and Traditional Japanese Cooking", dėl kurios čia jau ne kartą krykštavau, radau skanų labai japonišką baklažanų ruošimo receptą, kuriuo dalinuosi.
1. Baklažanus supjaustome riekelėmis, pabarstome juos druska ir paliekame 15 - 20 min pastovėti.
2. Nupilame išsiskyrusį skystį.
3. Keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų, suberiame (pjaustytus) aitriuosius pipiriukus.
4. Sudedame baklažanus, kepame juos 8 min, kol suminkštėja.
5. Sumažiname ugnį ir supilame iš sakės, mirino, cukraus ir sojų padažo padarytą mišinį. Pamaišydami kepame keletą minučių.
6. Sudedame miso miltus, įpilame keletą šaukštų vandens ir maišydami kepame dar keletą minučių.
7. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!
8. Patarimas: Baklažanus reikia kepti labai stipriai įkaitusiame aliejuje - tada jie neprisigers riebalų.
Ingredientai
- 2 dideli baklažanai
- 1 aitriojo pipiriuko (šviežio ar džiovinto) ar 1 a.š. džiovintos aitriosios paprikos
- 3 v.š. sakės
- 3 v.š. mirino
- 3 v.š. cukraus
- 2 v.š. sojos padažo
- 3 v.š. miso miltų
- 6 v.š. sezamų aliejaus
- Druskos baklažanų pabarstymui
Recepto paruošimas
1. Baklažanus supjaustome riekelėmis, pabarstome juos druska ir paliekame 15 - 20 min pastovėti.
2. Nupilame išsiskyrusį skystį.
3. Keptuvėje įkaitiname sezamų aliejų, suberiame (pjaustytus) aitriuosius pipiriukus.
4. Sudedame baklažanus, kepame juos 8 min, kol suminkštėja.
5. Sumažiname ugnį ir supilame iš sakės, mirino, cukraus ir sojų padažo padarytą mišinį. Pamaišydami kepame keletą minučių.
6. Sudedame miso miltus, įpilame keletą šaukštų vandens ir maišydami kepame dar keletą minučių.
7. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!
8. Patarimas: Baklažanus reikia kepti labai stipriai įkaitusiame aliejuje - tada jie neprisigers riebalų.
Raktažodžiai:
baklazanai, pipirai, kepti baklazanai, sake, mirinas, cukrus, sojos padazas, miltai, aliejus, sezamu aliejus
Skani baklažanų mišrainė su paprikomis, morkomis ir pomidorais
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Baklažanų ir mėsos vėrinukai
Traškūs baklažanai kinietiškai
Baklažanų suktinukai su riešutais
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
Itališkas baklažanų apkepas
Baklažanų apkepas
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
Įdaryti baklažanai su grybais, pomidorais ir fermentiniu sūriu
Kepti pievagrybiai
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu
Pad Thai su krevetėmis
Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
Japoniška vištienos ir makaronų sriuba
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže