Baklažanų suktinukai su riešutais
Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Šį patiekalą-užkandį nusižiūrėjau keliaudama Gruzijoje, nes jis man labai patiko. Iki tol labai retai kažką valgydavau iš baklažanų, nes jis man nebuvo labiausiai prie širdies, bet dabar dėl šio patiekalo pradėjau jo pirkti daug dažniau. Viduje esanti užtepėlė yra labai skani ir čia nerealiai tinka. :)
1. Iš pradžių baklažanus supjaustome išilgai plonomis juostelėmis.
2. Apkepame aliejuje iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
3. Iškeptus baklažanus sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
4. Tuomet riešutus bei česnako skilteles susmulkiname blenderyje.
5. Sudedame susmulkintus krapus bei kalendrą (arba petražoles), įberiame druskos, prieskonių pagal savo skonį, įpilame acto ir virinto vandens, kad masė taptų vientisa.
6. Tada baklažano juosteles sutepame riešutų mase, susukame.
7. Apibarstome susmulkintais krapais, granatais. Patiekiame ir mėgaujamės!
Ingredientai
- baklažanai: 1
- graikiški riešutai: 1 stiklinės
- česnakas: 2-3 skiltelių
- balto vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
- krapai: ryšulėlio
- kalendra: ryšulėlio (arba petražolės)
- druska
- adžika
- gruziniški prieskoniai (chmeli-suneli, šafranas)
- virintas vanduo
- aliejus (kepimui)
- granatai: papuošimui (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių baklažanus supjaustome išilgai plonomis juostelėmis.
2. Apkepame aliejuje iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
3. Iškeptus baklažanus sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
4. Tuomet riešutus bei česnako skilteles susmulkiname blenderyje.
5. Sudedame susmulkintus krapus bei kalendrą (arba petražoles), įberiame druskos, prieskonių pagal savo skonį, įpilame acto ir virinto vandens, kad masė taptų vientisa.
6. Tada baklažano juosteles sutepame riešutų mase, susukame.
7. Apibarstome susmulkintais krapais, granatais. Patiekiame ir mėgaujamės!
Raktažodžiai:
baklazanai, riesutai, graikiski riesutai, cesnakas, actas, balto vyno actas, krapai, kalendra, adzika, granatai, safranas, prieskoniai
Itališkas baklažanų apkepas
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
Baklažanų ir mėsos vėrinukai
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Baklažanų apkepas
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle
Špinatų grybų salotos su riešutais
Ispaniškos spurgos Churros
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
WOK ryžių makaronai su kiauliena