Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Desertai
Man net pačiai nesitikėjo, kad sveikas ir veganiškas desertas gali būti toks nerealiai skanus. Nors aš pati ir nesu veganė, bet man taip skanu išmėginti kažką naujo savo virtuvėje. Labai rekomenduoju tokius pyragaičius, šeima Jums padėkos!
1. Pirmiausia keksiukų formeles patepkite aliejumi.
2. Iš kepimo popieriaus išsikarpykite 16 juostelių.
3. Po 2 dėkite į keksiukų formeles sudarant kryželį, šitaip bus lengviau išimti pyragėlius.
4. Tada virtuvės kombaine sutrinkite datules, kanapių sėklas, žemės riešutus ir riešutų sviestą.
5. Trinkite, kol gausite lipnios masės gumulą.
6. Formuokite pagrindą į keksiukų formeles gražiai paspausdami prie dugno.
7. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.
8. Tuomet prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite medų ir riešutų sviestą.
9. Į virtuvinį kombainą suberkite per visą naktį mirkytus anakardžių riešutus, supilkite ištirpintą medų ir sviestą, įberkite druskos, įspauskite citrinos sulčių. Sutrinkite iki vientisos masės.
10. Gautą įdarą padalinkite ant pyragėlių pagrindo.
11. Dar kartą dėkite į šaldymo kamerą maždaug 20 minučių.
12. Paskui tepkite mėgstama uogiene.
13. Pabarstykite žemės riešutais.
14. Jeigu norisi papuoškite braškėmis. Skanaukite!
Ingredientai
- Pagrindui:
- datulės: 0,5 stiklinės
- išlukštenti kanapių branduoliai: trečdalio stiklinės
- žemės riešutai: ketvirtadalio stiklinės
- žemės riešutų sviestas: 0,5 stiklinės
- Įdarui:
- anakardžio riešutai: 240 gramų (per visa naktį išmirkytų vandenyje)
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- riešutų sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- Papildomai:
- mėgstama uogienė: 2 valgomųjų šaukštų
- braškės: kelių (nėra būtina)
- žemės riešutai: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keksiukų formeles patepkite aliejumi.
2. Iš kepimo popieriaus išsikarpykite 16 juostelių.
3. Po 2 dėkite į keksiukų formeles sudarant kryželį, šitaip bus lengviau išimti pyragėlius.
4. Tada virtuvės kombaine sutrinkite datules, kanapių sėklas, žemės riešutus ir riešutų sviestą.
5. Trinkite, kol gausite lipnios masės gumulą.
6. Formuokite pagrindą į keksiukų formeles gražiai paspausdami prie dugno.
7. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.
8. Tuomet prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite medų ir riešutų sviestą.
9. Į virtuvinį kombainą suberkite per visą naktį mirkytus anakardžių riešutus, supilkite ištirpintą medų ir sviestą, įberkite druskos, įspauskite citrinos sulčių. Sutrinkite iki vientisos masės.
10. Gautą įdarą padalinkite ant pyragėlių pagrindo.
11. Dar kartą dėkite į šaldymo kamerą maždaug 20 minučių.
12. Paskui tepkite mėgstama uogiene.
13. Pabarstykite žemės riešutais.
14. Jeigu norisi papuoškite braškėmis. Skanaukite!
Raktažodžiai:
pyragaiciai, pyragaitis, veganiska, desertai, veganiski desertai, veganiskas pyragaitis, riesutu sviestas, datules, anakardziu riesutai, riesutai, medus, druska, uogiene, braskes, žemės riesutai
PIENO KOKTEILIS SU BANANAIS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Traškūs riešutų skrebučiai
Naminiai ledai Snickers su riešutų sviestu, bananais ir graikišku jogurtu
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Pad Thai su krevetėmis
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Riešutinis pyragas
Veganezas - veganiškas majonezes
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Kavos keksiukai
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Veganiški keksiukai su razinomis
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
SOTUSIS PIENO KOKTEILIS
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!