La troškinys arba vegetariškas daržovių troškinys
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Lengvas vegetariškas daržovių troškinys, kuris labai tinka kaip pagrindinis patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
1. Pirmiausia pomidorams pašalinkite odeles. Lengviausia tai padaryti įpjovus galuose nedideles x formos įpjovas ir įmetus pomidorus pusei minutės į verdantį vandenį ir po to į perkėlus į ledinį vandenį.
2. Tuomet nuluptus pomidorus, baklažanus ir cukinijas supjaustome maždaug 2-3 milimetrų storio griežinėliais.
3. Pagrindui paruošti į puodą pilkite šlakelį aliejaus, meskite stambiai supjaustytą svogūną, česnaką ir pjaustytą paprika. Taipogi sumeskite baklažano, pomidoro ir cukinijos galus, kurie liko pjaustant daržoves.
4. Viską kaitinkite pamaišydamos, kol daržovės suminkštės. Įberkite druskos bei pipirų.
5. Suminkštėjusias daržoves sutrinkite su trintuve arba kokteilinėje. Paragaukite ar užtektinai prieskonių.
6. Gauta mase ištepkite kepimo indą (aš pati naudojau ~20 centimetrų). Ant viršaus sudėkite supjaustytas daržoves. Pašlakstykite arba papurškite aliejumi.
7. Tada iš kepimo popieriaus iškirpkite kepimo formos dydžio apskritimą su skylute viduryje ir uždenkite kepinį.
8. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros.
9. Kepkite maždaug 80 minučių.
10. Patiekite ir lepinkitės nuostabiu daržovių troškiniu!
Ingredientai
- žalios cukinijos: 1 nedidelės (galite maišyti ir geltoną su žalia)
- baklažanai: 1
- pomidorai: 4
- paprikos: 1
- svogūnai: 1 nedidelio
- česnakas: 3 skiltelių
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pomidorams pašalinkite odeles. Lengviausia tai padaryti įpjovus galuose nedideles x formos įpjovas ir įmetus pomidorus pusei minutės į verdantį vandenį ir po to į perkėlus į ledinį vandenį.
2. Tuomet nuluptus pomidorus, baklažanus ir cukinijas supjaustome maždaug 2-3 milimetrų storio griežinėliais.
3. Pagrindui paruošti į puodą pilkite šlakelį aliejaus, meskite stambiai supjaustytą svogūną, česnaką ir pjaustytą paprika. Taipogi sumeskite baklažano, pomidoro ir cukinijos galus, kurie liko pjaustant daržoves.
4. Viską kaitinkite pamaišydamos, kol daržovės suminkštės. Įberkite druskos bei pipirų.
5. Suminkštėjusias daržoves sutrinkite su trintuve arba kokteilinėje. Paragaukite ar užtektinai prieskonių.
6. Gauta mase ištepkite kepimo indą (aš pati naudojau ~20 centimetrų). Ant viršaus sudėkite supjaustytas daržoves. Pašlakstykite arba papurškite aliejumi.
7. Tada iš kepimo popieriaus iškirpkite kepimo formos dydžio apskritimą su skylute viduryje ir uždenkite kepinį.
8. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros.
9. Kepkite maždaug 80 minučių.
10. Patiekite ir lepinkitės nuostabiu daržovių troškiniu!
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS (ORKAITĖJE)
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Vegetariškas avinžirnių troškinys
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Pasakiška daržovių košė
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Lengvai pagaminamas daržovių troškinys
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Vegetariškas kopūstų troškinys is Etiopijos
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Aštrus troškinys su vištiena
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Kepta cukinija miltuose
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
Orkaitėje keptos daržovės
Avienos troškinys su baklažanais
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys