Cukinijų apkepėlė

Kategorija: Apkepai / Vegetariški / Veganiški


Cukinijų apkepėlė

Paskelbė:
29 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • cukinijos: 1 (mažesnės)
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • mocarelos sūris: 100 gramų (nėra būtina)
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • pienas: ~100 mililitrų
  • krapai: 1 arbatinio šaukštelio
  • karis
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia smulkiai supjaustytą svogūną bei sutarkuotą morką pakepiname ant keptuvės (su šlakeliu aliejaus).
2. Tuomet burokinės tarkos pagalba sutarkuojame cukiniją ir sumaišome su apkeptais svogūnais bei morkomis.
3. Tada mocarelą supjaustome itin smulkiais gabaliukais ir sumaišome su daržovėmis.
4. Po to kiaušinius šiek tiek paplakame, supilame miltus, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
5. Pilame pieną. Turėtų gautis tešla tokios konsistencijos, tarsi lietiniams blynams.
6. Paskui sudedame krapus ir prieskonius, išmaišome.
7. Daržoves sumaišome su kiaušinių plakiniu ir pilame į kepimo indelius.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol visiškai iškeps. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
cukinija, cukinijos, apkepele