Veganiškas Tempė (Tempeh) "šašlykas" be glitimo keptas keptuvėje
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Tempė (Tempeh) tai iš Indonezijos kilęs fermentuotų sojos arba kitų rūšių pupelių gaminys. Fermentuoti maisto produktai yra labai naudingi žmonių sveikatai. Jei vartosite tokius produktus į Jūsų virškinimo sistemą pateks gerųjų bakterijų, padedančių atkurti jų balansą organizme. Jos taip pat teigiamai paveiks žarnyną, padės imuninei ir nervų sistemoms. Tempė (Tempeh) yra ne tik itin naudingas žmogaus sveikatai, bet ir labai gardus. Einam gaminti!
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite česnaką, čili pipirą ir dėkite į dubenį.
2. Tada į dubenį pilkite citrinos sults, sojų padažą, balzaminį actą, klevų sirupą ir aliejų. Gerai permaišykite.
3. Tuomet tempė (tempeh) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į marinatą maždaug 10-iai minučių.
4. Po to marinuotus tempeh gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes.
5. Galiausiai apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaukite!
Ingredientai
- tempė (Tempeh): 200 gramų
- česnakas: 2-3 skiltelių
- čili pipirai: 1
- žaliosios citrinos sultys
- sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- balzaminis actas: 2 valgomųjų šaukštų
- klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
- sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- sezamo sėklos (patiekiant apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite česnaką, čili pipirą ir dėkite į dubenį.
2. Tada į dubenį pilkite citrinos sults, sojų padažą, balzaminį actą, klevų sirupą ir aliejų. Gerai permaišykite.
3. Tuomet tempė (tempeh) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į marinatą maždaug 10-iai minučių.
4. Po to marinuotus tempeh gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes.
5. Galiausiai apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaukite!
Raktažodžiai:
tempe, cesnakas, cili pipirai, soju padazas, balzaminis actas, klevu sirupas, sezamo seklos, zaliosios citrinos, citrinu sultys
Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Veganezas - veganiškas majonezes
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu
Morkų sultys - nauda ir 2 receptai
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
7 produktai, kurių laikymo terminas beveik begalinis
Labai aštrus čili pipirų padažas charisas
Virtų pupelių užtepėlė
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Pad Thai su krevetėmis
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Naminis majonezas su garstyčiomis
MONGOLIŠKA JAUTIENA
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Silkė su pomidorais
Špinatų grybų salotos su riešutais
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Naminis majonezas su garstyčiomis
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai