Veganiškas Tempė (Tempeh) "šašlykas" be glitimo keptas keptuvėje
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai

Tempė (Tempeh) tai iš Indonezijos kilęs fermentuotų sojos arba kitų rūšių pupelių gaminys. Fermentuoti maisto produktai yra labai naudingi žmonių sveikatai. Jei vartosite tokius produktus į Jūsų virškinimo sistemą pateks gerųjų bakterijų, padedančių atkurti jų balansą organizme. Jos taip pat teigiamai paveiks žarnyną, padės imuninei ir nervų sistemoms. Tempė (Tempeh) yra ne tik itin naudingas žmogaus sveikatai, bet ir labai gardus. Einam gaminti!
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite česnaką, čili pipirą ir dėkite į dubenį.
2. Tada į dubenį pilkite citrinos sults, sojų padažą, balzaminį actą, klevų sirupą ir aliejų. Gerai permaišykite.
3. Tuomet tempė (tempeh) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į marinatą maždaug 10-iai minučių.
4. Po to marinuotus tempeh gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes.
5. Galiausiai apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaukite!
Ingredientai
- tempė (Tempeh): 200 gramų
- česnakas: 2-3 skiltelių
- čili pipirai: 1
- žaliosios citrinos sultys
- sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- balzaminis actas: 2 valgomųjų šaukštų
- klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
- sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- sezamo sėklos (patiekiant apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite česnaką, čili pipirą ir dėkite į dubenį.
2. Tada į dubenį pilkite citrinos sults, sojų padažą, balzaminį actą, klevų sirupą ir aliejų. Gerai permaišykite.
3. Tuomet tempė (tempeh) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į marinatą maždaug 10-iai minučių.
4. Po to marinuotus tempeh gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes.
5. Galiausiai apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaukite!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
tempe, cesnakas, cili pipirai, soju padazas, balzaminis actas, klevu sirupas, sezamo seklos, zaliosios citrinos, citrinu sultys
Panašūs receptai

Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo

Veganezas - veganiškas majonezes

Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo

Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu

Veganezas - naminis veganiškas majonezas su sojų pienu

Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais

Keptas bananas, apšlakstytas klevų sirupu, su avietėmis ir saujele lazdyno riešutų

Špinatų grybų salotos su riešutais

Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais

Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys

Veganiškas terijaki tofu dubuo du daržovėmis

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas