Veganiškas Tempė (Tempeh) "šašlykas" be glitimo keptas keptuvėje

Tempė (Tempeh) tai iš Indonezijos kilęs fermentuotų sojos arba kitų rūšių pupelių gaminys. Fermentuoti maisto produktai yra labai naudingi žmonių sveikatai. Jei vartosite tokius produktus į Jūsų virškinimo sistemą pateks gerųjų bakterijų, padedančių atkurti jų balansą organizme. Jos taip pat teigiamai paveiks žarnyną, padės imuninei ir nervų sistemoms. Tempė (Tempeh) yra ne tik itin naudingas žmogaus sveikatai, bet ir labai gardus. Einam gaminti!
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite česnaką, čili pipirą ir dėkite į dubenį.
2. Tada į dubenį pilkite citrinos sults, sojų padažą, balzaminį actą, klevų sirupą ir aliejų. Gerai permaišykite.
3. Tuomet tempė (tempeh) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į marinatą maždaug 10-iai minučių.
4. Po to marinuotus tempeh gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes.
5. Galiausiai apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaukite!
Ingredientai
- tempė (Tempeh): 200 gramų
- česnakas: 2-3 skiltelių
- čili pipirai: 1
- žaliosios citrinos sultys
- sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- balzaminis actas: 2 valgomųjų šaukštų
- klevų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
- sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- sezamo sėklos (patiekiant apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite česnaką, čili pipirą ir dėkite į dubenį.
2. Tada į dubenį pilkite citrinos sults, sojų padažą, balzaminį actą, klevų sirupą ir aliejų. Gerai permaišykite.
3. Tuomet tempė (tempeh) supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į marinatą maždaug 10-iai minučių.
4. Po to marinuotus tempeh gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes.
5. Galiausiai apibarstykite sezamų sėklomis ir patiekite su šviežiomis daržovių salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
tempe cesnakas cili pipirai soju padazas balzaminis actas klevu sirupas sezamo seklos zaliosios citrinos citrinu sultys
O čia labai skanu! :)

Virtų pupelių užtepėlė

Labai aštrus čili pipirų padažas charisas

Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis

Veganiški sojų kukuliai su pievagrybiais ir sojos grietinėlės padažu

Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena

Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai

Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi

Naminis majonezas su garstyčiomis

Pad Thai su krevetėmis

Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo

Veganezas - veganiškas majonezes

Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo

Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių

Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo

Morkų sultys - nauda ir 2 receptai

Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis

7 produktai, kurių laikymo terminas beveik begalinis

Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

Špinatų grybų salotos su riešutais

Naminis majonezas su garstyčiomis

Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!

Silkė su pomidorais

MONGOLIŠKA JAUTIENA