Turkiškas žalių špinatų pyragas - keksas
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Desertai
Šį skanų turkišką žalią keksą-pyragą pirmą kartą pamačiau ir paragavau Stambule, kai laukėme savo lėktuvo į Seulą. Stambulo oro uosto tranzito salėje, antrame aukšte, yra tokia litin miela kavinukė, kurioje parduodamas organiškas maistas, fantastiškai skani kava, namie pagaminti jogurtai, salotos, gėrimai, ir, žinoma, švieži, dar šilti pyragai. Taip mane sužavėjo šis, žaliasis, kad grįžusi namo, internete susiradau jo receptą ir jį iškepiau. Tikrai abejingų nepaliko nei skonis, nei ypatingai graži žalia spalva. :)
1. Pirmiausia nuskabome špinatų lapelius nuo kotelių.
2. Tada sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir sutriname iki piure konsistencijos (mano kombainui sunkiai sekėsi trinti špinatus, tad aš įmušiau vieną kiaušinį ir sutryniau kartu su juo).
3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol jie tampa purūs. Įpilame citrinos sulčių ir supilame aliejų ir vieną stiklinę sutrintų špinatų. Išmaišome.
4. Atskirame inde sumaišome visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilame špinatų masę ir viską gerai sumaišome.
5. Tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką ištrauksime jį sausą. Skanaujame!
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 1 stiklinės
- švieži špinatai: 180 gramų (iš šio kiekio turi gautis 1 stiklinė sutrintų špinatų)
- augalinis aliejus: trijų ketvirtadalių stiklinės
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 2 stiklinių
- kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuskabome špinatų lapelius nuo kotelių.
2. Tada sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir sutriname iki piure konsistencijos (mano kombainui sunkiai sekėsi trinti špinatus, tad aš įmušiau vieną kiaušinį ir sutryniau kartu su juo).
3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol jie tampa purūs. Įpilame citrinos sulčių ir supilame aliejų ir vieną stiklinę sutrintų špinatų. Išmaišome.
4. Atskirame inde sumaišome visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilame špinatų masę ir viską gerai sumaišome.
5. Tešlą supilame į riebalais pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką ištrauksime jį sausą. Skanaujame!
Raktažodžiai:
kiausiniai, vanile, cukrus, spinatai, aliejus, augalinis aliejus, miltai, druska, kepimo milteliai, pyragas, spinatu pyragas
Špinatų ir avokadų salotos
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Špinatų, apelsinų ir bananų kokteilis
Karštas špinatų ir artišokų padažas
Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
Velykinis citrinų keksas
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Kiaušinių, pomidorų ir špinatų apkepas
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
Špinatų ir aviečių salotos
Špinatų grybų salotos su riešutais
Špinatų ir avokadų glotnutis
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Airiška kava su viskiu
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Skaniausias pasaulyje bulvių vyniotinis su faršu
Šiltos briuselio kopūstų salotos
Kopūstų pyragas
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo