Velykinis citrinų keksas
Kategorija: Desertai
Noriu su Jumis pasidalinti be galo skaniu Velykų kekso receptu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jis gaunasi ne tik gražus, bet ir labai gardus. Išmėginkite!
1. Iš pradžių margariną išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir nutarkuotą citrinų žievelę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, persijokite, o tada sumaišykite su prieš tai padaryta mase.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir sudėkite tešlą.
4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Iškeptą keksą atsargiai išverskite iš formos, formą išvalykite ir vėl įdėkite keksą.
6. Vienos citrinos sultis sumaišykite su vandeniu, brendžiu ir šaukštu miltinio cukraus, šiuo skysčiu sulaistykite karštą keksą.
7. Paliekite keksą skardoje, kad visiškai atvėstų.
8. Galiausiai ruoškite glajų: Miltinį cukrų sumaišykite su antros citrinos sultimis, tada šiuo glajumi gražiai apliekite keksą ir apibarstykite konditeriniais karoliukais arba kokosų drožlėm. Skanaukite!
Ingredientai
- margarinas: 350 gramų
- cukrus: 300 gramų
- kiaušiniai: 6
- citrinos: 2
- krakmolas: 50 gramų
- miltai: 350 gramų
- kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
- brendis: 3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
- miltinis cukrus: 2 stiklinių
- pabarstukai-papuošimai
- kekso forma (kad būtų su skyle viduryje)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių margariną išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir nutarkuotą citrinų žievelę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, persijokite, o tada sumaišykite su prieš tai padaryta mase.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir sudėkite tešlą.
4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Iškeptą keksą atsargiai išverskite iš formos, formą išvalykite ir vėl įdėkite keksą.
6. Vienos citrinos sultis sumaišykite su vandeniu, brendžiu ir šaukštu miltinio cukraus, šiuo skysčiu sulaistykite karštą keksą.
7. Paliekite keksą skardoje, kad visiškai atvėstų.
8. Galiausiai ruoškite glajų: Miltinį cukrų sumaišykite su antros citrinos sultimis, tada šiuo glajumi gražiai apliekite keksą ir apibarstykite konditeriniais karoliukais arba kokosų drožlėm. Skanaukite!
Raktažodžiai:
margarinas, cukrus, kiausiniai, citrina, keksas, krakmolas, miltai, vanduo, pabarstukai, brendis, citrinu keksas, velykinis keksas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Varškės ir obuolių apkepas
Bandelės su dešrelėmis
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Popsiukai - Cake pops
Kondencuoto pieno keksiukai
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
SALDŪS ŠUNIUKAI
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Sausainiai su cinamonu ir džemu
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Sausainiai su persikais
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"