Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai


Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Paskelbė:
05 Balandžio 2022
Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas. 


Ingredientai



  • minkštas sviestas: 120 gramų
  • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • varškė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 225 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuoliai: 1-2


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.
2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).
3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.
5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.
7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.
8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!
9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: