Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai
Šį kartą atidėsime į šoną pyragus su dvigubais kremo sluoksniais ir įvairiausiais šokolado glaistais, lai palaukia kitų kartą. Dabar pasigaminsime paprastą ir drėgną varškės keksą su obuoliais, kuris nors ir paprastas, bet gaunasi itin tobulas.
1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.
2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).
3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.
5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.
7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.
8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!
9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.
Ingredientai
- minkštas sviestas: 120 gramų
- cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- varškė: 200 gramų
- kiaušiniai: 3
- miltai: 225 gramų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- obuoliai: 1-2
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje išsukame sviestą, cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų iki purumo.
2. Tada sudedame varškę ir išsukame (gali likti ir didesnių gabaliukų, nieko tokio).
3. Tuomet po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį suberiame į varškės masę. Turėtų gautis tiršta tešla.
5. Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.
6. Supilame į kepimo indą pasiruoštą tešlą ir šaukšto pagalba išlyginame paviršių.
7. Obuolį nuplauname ir išėmę sėklalizdžius supjaustome nedideliais griežinėliais. Susmaigstome į tešlą.
8. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti sausas. Skanaujame!
9. Patarimas: Jeigu kepimo metu viršus skrunda per daug, pridengiame folijos lakštu.
Raktažodžiai:
varske, keksas, varskes keksas, obuoliai, sviestas, cukrus, vanilinis cukrus, kiausiniai, citrinos sultys
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Morkų ir varškės apkepas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Varškės ir obuolių apkepas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Varškės spurgos su maskarpone
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Minkštučiai varškės keksiukai
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Populiarieji varškės sausainiai
Receptas: varškės žagarėliai
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Tikri amerikiešiski blyneliai su kefyru pusryčiams
Sausainiai su persikais
Naminiai varškės sūreliai