Velykinis citrinų keksas

Ingredientai
- margarinas: 350 gramų
- cukrus: 300 gramų
- kiaušiniai: 6
- citrinos: 2
- krakmolas: 50 gramų
- miltai: 350 gramų
- kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
- brendis: 3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
- miltinis cukrus: 2 stiklinių
- pabarstukai-papuošimai
- kekso forma (kad būtų su skyle viduryje)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių margariną išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir nutarkuotą citrinų žievelę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, persijokite, o tada sumaišykite su prieš tai padaryta mase.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir sudėkite tešlą.
4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Iškeptą keksą atsargiai išverskite iš formos, formą išvalykite ir vėl įdėkite keksą.
6. Vienos citrinos sultis sumaišykite su vandeniu, brendžiu ir šaukštu miltinio cukraus, šiuo skysčiu sulaistykite karštą keksą.
7. Paliekite keksą skardoje, kad visiškai atvėstų.
8. Galiausiai ruoškite glajų: Miltinį cukrų sumaišykite su antros citrinos sultimis, tada šiuo glajumi gražiai apliekite keksą ir apibarstykite konditeriniais karoliukais arba kokosų drožlėm. Skanaukite!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
margarinas, cukrus, kiaušiniai, citrinos, krakmolas, miltai, brendis, vanduo, pabarstukai, kekso forma
O čia labai skanu! :)

Velykinis citrinų keksas

Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!

Drėgnas varškės keksas su obuoliais

Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas

VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu

Kriaušinis - karamelinis tortas Velykoms

Turkiškas žalių špinatų pyragas - keksas

BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS

KEKSIUKAI SU SERBENTAIS

Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas

Dietinė užkepėlė iš kopūsto su kiaušiniais

Tortas Rafaelo svajonė su persikais

Varškės ir obuolių apkepas

Bananų duona su šokolado gabaliukais

Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais

Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas

Bandelės su dešrelėmis

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę

Tortas „Raffaello“

Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis

Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu

„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.