Velykinis citrinų keksas
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- margarinas: 350 gramų
- cukrus: 300 gramų
- kiaušiniai: 6
- citrinos: 2
- krakmolas: 50 gramų
- miltai: 350 gramų
- kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
- brendis: 3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
- miltinis cukrus: 2 stiklinių
- pabarstukai-papuošimai
- kekso forma (kad būtų su skyle viduryje)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių margariną išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir nutarkuotą citrinų žievelę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, persijokite, o tada sumaišykite su prieš tai padaryta mase.
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir sudėkite tešlą.
4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Iškeptą keksą atsargiai išverskite iš formos, formą išvalykite ir vėl įdėkite keksą.
6. Vienos citrinos sultis sumaišykite su vandeniu, brendžiu ir šaukštu miltinio cukraus, šiuo skysčiu sulaistykite karštą keksą.
7. Paliekite keksą skardoje, kad visiškai atvėstų.
8. Galiausiai ruoškite glajų: Miltinį cukrų sumaišykite su antros citrinos sultimis, tada šiuo glajumi gražiai apliekite keksą ir apibarstykite konditeriniais karoliukais arba kokosų drožlėm. Skanaukite!
Raktažodžiai:
margarinas, cukrus, kiaušiniai, citrinos, krakmolas, miltai, brendis, vanduo, pabarstukai, kekso forma
Velykinis citrinų keksas
Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Meskouta - marokietiškas apelsinų pyragas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Kriaušinis - karamelinis tortas Velykoms
Turkiškas žalių špinatų pyragas - keksas
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Karamelinis tortas Karvutė - saldus, tirpstantis burnoje tortas
Dietinė užkepėlė iš kopūsto su kiaušiniais
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Varškės ir obuolių apkepas
Bananų duona su šokolado gabaliukais
Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, obuoliais ir riešutais
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Bandelės su dešrelėmis
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Tortas „Raffaello“
Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.