Šokoladinis keksas su gervuogėmis - labai pavykęs derinys!
Kategorija: Desertai
Šokoladas bei gervuogės itin dera kartu, visiškai nenustelbdami vienas kito nuostabumo. Sakyčiau, kad tai keksas su šokoladu ir karališkomis uogomis. Gervuogės čia itin tinka, nenurūgštindamos kekso bei papildydamos subtiliu uogišku aromatu.
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet kekso formą patepame su sviestu bei pabarstome miltais.
3. Tada sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios masės.
4. Po to į sviesto masę po vieną įmušame kiaušinius kas kartą gerai išplakdamos.
5. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais bei druska. Per kelis kartus maišydamos nedideliu greičiu į tešlą įmaišome miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais.
6. Paskui atsargiai įmaišome uogas bei susmulkintą šokoladą.
7. Tešlą sukrečiame į paruoštą formą ir kepame maždaug 80 minučių arba kol iškeps. Po to 15 minučių keksą atvėsiname formoje, o paskui - ant grotelių.
8. Glajus/glazūra: Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą su aliejumi. Užpilame atvėsusį keksą šokoladiniu glajumi bei dekoruojame gervuogėmis. Lepinamės!
Ingredientai
- kambario temperatūros sviestas: 230 gramų
- cukrus: 2 stiklinių
- kiaušiniai: 5 (L dydžio)
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- miltai: 3 stiklinių
- kakava: 6 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: trupučio
- pienas: 1 stiklinės
- gervuogės: 1,5 stiklinės
- susmulkintas juodas šokoladas: 100 gramų
- Glazūrai / glajui:
- bekvapis aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- juodas šokoladas: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet kekso formą patepame su sviestu bei pabarstome miltais.
3. Tada sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios masės.
4. Po to į sviesto masę po vieną įmušame kiaušinius kas kartą gerai išplakdamos.
5. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais bei druska. Per kelis kartus maišydamos nedideliu greičiu į tešlą įmaišome miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais.
6. Paskui atsargiai įmaišome uogas bei susmulkintą šokoladą.
7. Tešlą sukrečiame į paruoštą formą ir kepame maždaug 80 minučių arba kol iškeps. Po to 15 minučių keksą atvėsiname formoje, o paskui - ant grotelių.
8. Glajus/glazūra: Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą su aliejumi. Užpilame atvėsusį keksą šokoladiniu glajumi bei dekoruojame gervuogėmis. Lepinamės!
Raktažodžiai:
keksas, sviestas, cukrus, sokoladas, gervuoges, kakava, pienas, kiausiniai, juodas sokoladas, druska, miltai, kepimo milteliai, sokoladinis keksas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Velykinis citrinų keksas
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
Kalėdinis keksas
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Tortas Snickers
Karameliniai susainiai
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Keptas šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Šokoladinis tiramisų tortas
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Kokosiniai batonėliai Bounty be cukraus
IDEALŪS, KVAPNŪS, TRAŠKŪS VAFLIAI
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Saldainiai Rafaelo
Sausainiai VILNIUS su glajumi
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU