Cepelinai be mėsos (su soja) ir vegetarišku spirgučių padažu iš imbiero
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Jeigu mėgstate tradicinius lietuviškus cepelinus, tai šio recepto, Jums skaityti toliau net neverta!:) Ir aš visai rimtai. Šie yra tiems, kas visiškai nevalgo mėsos ir nori atrasti kažką naujo savo virtuvėje. Aš šiuos cepelinus gaminu su soja ir patiekiu su vegetarišku spirgučių padažu, kurį paruošiu iš imbiero. Šis receptas buvo labai įvertintas vegetarų, tad jei esate vienas iš jų, labai rekomenduoju pamėginti šį gamybos variantą.
1. Pirmiausia bulves nulupame, sutarkuojame ir nusunkiame. Neišpilame nusunkto skysčio - šiek tiek palaukiame kol nusės krakmolas, skystį nupilame, o krakmolą įmaišome į tarkius.
2. Virtas bulves sutriname ir įmaišome į bendrą masę, pasūdome ir gerai išminkome. Jeigu bulvės turi pakankamai krakmolo, tai nieko papildomai nededame, bet jeigu pasitaikys jaunesnės arba mažiau krakmolingos bulvės - įdedame jo daugiau.
3. Įdarui pakepiname vieną svogūną, į keptuvę dedame vandenyje išmirkytą soją (vadovaujamės gamintojo nurodymais ant etiketės), pasūdome, įberiame pipirų ir šiek tiek pakepiname.
4. Tuomet cepelino masę išplojame, centre dedame pasiruoštą įdarą, paplotėlį sulenkiame perpus, užspaudžiame ir formuojame cepelinus.
5. Suformuotus cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame maždaug 20-25 minutes. Itin svarbu, kad puodas būtų didelis - cepelinai virimo procesu turi būti palaidi, per daug nesiglausti vienas prie kito.
6. Vegetariškas spirgučių padažas iš imbiero: Imbierą supjaustome mažais kvadratėliais, kad primintų spirgučių formą.
7. Įkaitiname ghee sviestą, pakepiname imbierus, tada suberiame svogūną ir kepame, kol šis įgauna auksinį atspalvį. Pagardiname druska ir pipirais.
8. Cepelinus patiekiame su imbierų spirgučių padažu ir liesu jogurtu. Skanaujame!
Ingredientai
- žalių bulvių: 10
- virtų bulvių: 3
- sojos faršo: 1 pakelio
- svogūnų: 2
- imbiero šaknų: 1
- lydyto ghee sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- graikiško arba kito lieso jogurto be priedų
- druskos
- pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nulupame, sutarkuojame ir nusunkiame. Neišpilame nusunkto skysčio - šiek tiek palaukiame kol nusės krakmolas, skystį nupilame, o krakmolą įmaišome į tarkius.
2. Virtas bulves sutriname ir įmaišome į bendrą masę, pasūdome ir gerai išminkome. Jeigu bulvės turi pakankamai krakmolo, tai nieko papildomai nededame, bet jeigu pasitaikys jaunesnės arba mažiau krakmolingos bulvės - įdedame jo daugiau.
3. Įdarui pakepiname vieną svogūną, į keptuvę dedame vandenyje išmirkytą soją (vadovaujamės gamintojo nurodymais ant etiketės), pasūdome, įberiame pipirų ir šiek tiek pakepiname.
4. Tuomet cepelino masę išplojame, centre dedame pasiruoštą įdarą, paplotėlį sulenkiame perpus, užspaudžiame ir formuojame cepelinus.
5. Suformuotus cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame maždaug 20-25 minutes. Itin svarbu, kad puodas būtų didelis - cepelinai virimo procesu turi būti palaidi, per daug nesiglausti vienas prie kito.
6. Vegetariškas spirgučių padažas iš imbiero: Imbierą supjaustome mažais kvadratėliais, kad primintų spirgučių formą.
7. Įkaitiname ghee sviestą, pakepiname imbierus, tada suberiame svogūną ir kepame, kol šis įgauna auksinį atspalvį. Pagardiname druska ir pipirais.
8. Cepelinus patiekiame su imbierų spirgučių padažu ir liesu jogurtu. Skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, sojos farsas, svogunai, imbieras, imbiero saknys, jogurtas, graikiskas jogurtas, druska, pipirai
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Virtų bulvių cepelinai su manais
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Vegetariški cepelinai su daržovių įdaru
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
BULVINIAI BLYNAI SU ŽUVIMI
Virtų bulvių cepelinai
Virtų bulvių cepelinai
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
Bulvės su grybų ir spirgučių padažu
Bulviniai kukuliai
500g faršo ir žalios bulvės: štai ką aš paruošiu per artimiausius kviestinius pietus
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Be galo skanūs daržovių kotletukai
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Žemaičių blynai ri cepakai
Švilpikai iš saldžių bulvių
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
KĖDAINIŲ BLYNAI