Cepelinai be mėsos (su soja) ir vegetarišku spirgučių padažu iš imbiero

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Cepelinai be mėsos (su soja) ir vegetarišku spirgučių padažu iš imbiero

Paskelbė:
09 Birželio 2022
Jeigu mėgstate tradicinius lietuviškus cepelinus, tai šio recepto, Jums skaityti toliau net neverta!:) Ir aš visai rimtai. Šie yra tiems, kas visiškai nevalgo mėsos ir nori atrasti kažką naujo savo virtuvėje. Aš šiuos cepelinus gaminu su soja ir patiekiu su vegetarišku spirgučių padažu, kurį paruošiu iš imbiero. Šis receptas buvo labai įvertintas vegetarų, tad jei esate vienas iš jų, labai rekomenduoju pamėginti šį gamybos variantą.



Ingredientai



  • žalių bulvių: 10
  • virtų bulvių: 3
  • sojos faršo: 1 pakelio
  • svogūnų: 2
  • imbiero šaknų: 1
  • lydyto ghee sviesto: 1 valgomojo šaukšto
  • graikiško arba kito lieso jogurto be priedų
  • druskos
  • pipirų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bulves nulupame, sutarkuojame ir nusunkiame. Neišpilame nusunkto skysčio - šiek tiek palaukiame kol nusės krakmolas, skystį nupilame, o krakmolą įmaišome į tarkius.
2. Virtas bulves sutriname ir įmaišome į bendrą masę, pasūdome ir gerai išminkome. Jeigu bulvės turi pakankamai krakmolo, tai nieko papildomai nededame, bet jeigu pasitaikys jaunesnės arba mažiau krakmolingos bulvės - įdedame jo daugiau.
3. Įdarui pakepiname vieną svogūną, į keptuvę dedame vandenyje išmirkytą soją (vadovaujamės gamintojo nurodymais ant etiketės), pasūdome, įberiame pipirų ir šiek tiek pakepiname.
4. Tuomet cepelino masę išplojame, centre dedame pasiruoštą įdarą, paplotėlį sulenkiame perpus, užspaudžiame ir formuojame cepelinus.
5. Suformuotus cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame maždaug 20-25 minutes. Itin svarbu, kad puodas būtų didelis - cepelinai virimo procesu turi būti palaidi, per daug nesiglausti vienas prie kito.
6. Vegetariškas spirgučių padažas iš imbiero: Imbierą supjaustome mažais kvadratėliais, kad primintų spirgučių formą.
7. Įkaitiname ghee sviestą, pakepiname imbierus, tada suberiame svogūną ir kepame, kol šis įgauna auksinį atspalvį. Pagardiname druska ir pipirais.
8. Cepelinus patiekiame su imbierų spirgučių padažu ir liesu jogurtu. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: