Veganiškas kugelis (bulvių pyragas) su moliūgu ir augaliniu pienu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Įprastai aš gaminu klasikinį močiutės kugelį tik su bulvėmis, bet šįkart pamėginau įtarkuoti ir moliūgo. Jis tikrai pagardino šį mano bulvių pyragą.
Patiekiau su veganiška grietine. Rekomenduoju pasigaminti net tiems, kas nėra veganai, tai bus naujas patiekalas į Jūsų maisto racioną.
1. Pirmiausia bulves nuskutame ir nuplauname.
2. Tada bulves sutarkuojame tarkavimo mašina arba smulkia tarka.
3. Moliūgą smulkiai sutarkuojame.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.
5. Pakepiname pusę svogūno, kol šis tampa gražios auksinės spalvos.
6. Tuomet bulves sumaišome su moliūgu, svogūnais, prieskoniais ir vienu šaukštu aliejaus.
7. Pakaitiname pieną, bet jo neužviriname. Po truputį, maišydami, supilame į bulvių masę. Ją perkeliame į aliejumi išteptą kepimo indą.
8. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Į kepimo pabaigą įjungiame ventiliatoriaus funkciją ir paskrudiname viršų.
9. Patiekiame ir skanaujame!
Patiekiau su veganiška grietine. Rekomenduoju pasigaminti net tiems, kas nėra veganai, tai bus naujas patiekalas į Jūsų maisto racioną.
Ingredientai
- krakmolingos bulvės: 1,3 kilogramo
- moliūgas: ~150 gramų (1,25 stiklinės)
- svogūnai: 1 didelio
- augalinis pienas: 200 gramų
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskutame ir nuplauname.
2. Tada bulves sutarkuojame tarkavimo mašina arba smulkia tarka.
3. Moliūgą smulkiai sutarkuojame.
4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų.
5. Pakepiname pusę svogūno, kol šis tampa gražios auksinės spalvos.
6. Tuomet bulves sumaišome su moliūgu, svogūnais, prieskoniais ir vienu šaukštu aliejaus.
7. Pakaitiname pieną, bet jo neužviriname. Po truputį, maišydami, supilame į bulvių masę. Ją perkeliame į aliejumi išteptą kepimo indą.
8. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Į kepimo pabaigą įjungiame ventiliatoriaus funkciją ir paskrudiname viršų.
9. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
bulves, svogunai, moliugas, kugelis, veganiska, druska, aliejus, augalinis pienas, pipirai
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu
Omletas su bulvėmis ir grybais
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Virti varškėčiai su bulvėmis
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Bulvių košė su moliūgu
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Moliūgų plokštainis (be bulvių)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Patobulinti bulviniai blynai
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
Greitai paruošiamas bulvių plokštainis – kugelis
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5min.
Bulvių pyragas su grybais
Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru
Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru