Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Vegetariški / Veganiški
Kažkada teko ragauti šį graikišką patiekalą, bet labai seniai. Jis yra būtent gaminamas graikų ir pagal jų receptūrą. Tiksliau, tai ne patiekalas, o pagardas prie mėsos, žuvies ar skrudintos baltos duonos.
Kai gamindavau su mūsų paprastu jogurtu, niekaip nesigaudavo. Ir pagaliau atradau graikišką jogurtą, kuris yra gaminamas iš ožkų ar avių pieno ir jo konsistencija daug tvirtesnė.
Kai gamindavau su mūsų paprastu jogurtu, niekaip nesigaudavo. Ir pagaliau atradau graikišką jogurtą, kuris yra gaminamas iš ožkų ar avių pieno ir jo konsistencija daug tvirtesnė.
Ingredientai:
- agurkai: 2 didesnių
- česnakas: 3 skiltelių
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- graikiškas jogurtas: 300 mililitrų
- žalumynai: pundelio (krapai, petražolės)
Recepto paruošimas:
- Kadangi aš paėmiau didesnius agurkus, kurie jau "ant peraugimo" ribos, tai juos nulupau. Jei agurkai naudojami standartiniai, atitinkantys ūgio normas, galima nelupti.
- Sutarkuokite smulkesne nei "burokinė" tarka ir užpilkite druska.
- Viską išmaišykite ir palikite maždaug pusvalandžiui, kad išsiskirtų sultys.
- Susidariusį skystį nupilkite - truputį paspaudus agurkus.
- Į agurkus, smulkia tarka, sutarkuokite česnaką, smulkiai susmulkinkite žalumynus ir sudėkite graikišką jogurtą.
- Viską gerai išmaišykite. Pagardas paruoštas.
- Labai skaniai dera su mėsyte kepta ant laužo :)
Raktažodžiai:
Tzadziki padažas, Tzadziki padažo receptas, padazas, PADAŽŲ RECEPTAI, padazas prie mesos, padazas prie vistienos, padazas prie keptu
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Kiaušinius dažome natūraliai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Latviškas juodos duonos desertas
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kopūstų blyneliai
Patobulinti bulviniai blynai
Cesnakinis picerijos padazas
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Super purūs vištienos kotletai!
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai