Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)

Paskelbė:
20 Vasario 2022
Tai yra pats tobuliausias kalafiorų (žiedinių kopūstų) paruošimo receptas.  Taip pat jeigu norisi, galite ruošti ir su džiūvėsėliais. Tokiu atveju reiktų juos apvolioti džiuvėsėliuose po apvirimo ir viskas toliau daryti kaip parašyta recepte. Bet man asmeniškai labiau patinka be džiūvėsėlių.



Ingredientai



  • žiediniai kopūstai (kalafiorai): 2
  • sviestas: 160 gramų
  • svogūnai: 2 
  • kmynai: 1 šaukštelio (nėra būtina)
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: šiek tiek 
  • kario prieskoniai (jei norisi)
  • smulkintas česnakas (jei norisi)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia žiedinį kopūstą (kalafiorą) susmulkiname žiedynais.
2. Juos suberiame į pasūdytą verdantį vandenį ir paverdame maždaug 3-5 minutes, kol truputį suminkštėja, bet atsargiai, neperverdame.
3. Tuomet nusunkiame ir užpilame šaltu vandeniu, kad žiedinis kopūstas atvėstų, bet išliktų traškus.
4. Paskui vandenį nusunkiame.
5. Įkaitiname keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
6. Svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną iki gražios auksinės spalvos.
7. Tuomet sudedame žiedinį kopūstą (kalafiorą) ir kmynus. Troškiname maždaug 10-15 minučių.
8. Bebaigiant troškinti pagal savo skonį pagardiname druska bei pipirais.
9. Galima, jeigu norisi, dar pabarstyti mėgstamais žalumynais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: