Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Tai yra pats tobuliausias kalafiorų (žiedinių kopūstų) paruošimo receptas. Taip pat jeigu norisi, galite ruošti ir su džiūvėsėliais. Tokiu atveju reiktų juos apvolioti džiuvėsėliuose po apvirimo ir viskas toliau daryti kaip parašyta recepte. Bet man asmeniškai labiau patinka be džiūvėsėlių.
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą (kalafiorą) susmulkiname žiedynais.
2. Juos suberiame į pasūdytą verdantį vandenį ir paverdame maždaug 3-5 minutes, kol truputį suminkštėja, bet atsargiai, neperverdame.
3. Tuomet nusunkiame ir užpilame šaltu vandeniu, kad žiedinis kopūstas atvėstų, bet išliktų traškus.
4. Paskui vandenį nusunkiame.
5. Įkaitiname keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
6. Svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną iki gražios auksinės spalvos.
7. Tuomet sudedame žiedinį kopūstą (kalafiorą) ir kmynus. Troškiname maždaug 10-15 minučių.
8. Bebaigiant troškinti pagal savo skonį pagardiname druska bei pipirais.
9. Galima, jeigu norisi, dar pabarstyti mėgstamais žalumynais. Skanaus!
Ingredientai
- žiediniai kopūstai (kalafiorai): 2
- sviestas: 160 gramų
- svogūnai: 2
- kmynai: 1 šaukštelio (nėra būtina)
- druska: pagal skonį
- pipirai: šiek tiek
- kario prieskoniai (jei norisi)
- smulkintas česnakas (jei norisi)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą (kalafiorą) susmulkiname žiedynais.
2. Juos suberiame į pasūdytą verdantį vandenį ir paverdame maždaug 3-5 minutes, kol truputį suminkštėja, bet atsargiai, neperverdame.
3. Tuomet nusunkiame ir užpilame šaltu vandeniu, kad žiedinis kopūstas atvėstų, bet išliktų traškus.
4. Paskui vandenį nusunkiame.
5. Įkaitiname keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
6. Svieste pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną iki gražios auksinės spalvos.
7. Tuomet sudedame žiedinį kopūstą (kalafiorą) ir kmynus. Troškiname maždaug 10-15 minučių.
8. Bebaigiant troškinti pagal savo skonį pagardiname druska bei pipirais.
9. Galima, jeigu norisi, dar pabarstyti mėgstamais žalumynais. Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustai, vegetariska, kalafiorai, ziediniai kopustai, svogunai, cesnakas, kario prieskoniai, dziuveseliai
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
Žiedinių kopūstų salotos
Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Troškinti kopūstai su mėsa
Kepti smidrai (šparagai) su šonine
KOPŪSTŲ APKEPAS
Kopūstų blyneliai
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Makaronai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Makaronai su krevetėmis ir padažu
DARŽOVIŲ IR KUMPIO APKEPĖLĖ
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA | RECEPTAS
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!