Ravioliai su varške ir špinatais
Kategorija: Varškės patiekalai
Ingredientai
- kvietinių miltų: 150 gramų
- manų kruopų: 80 gramų
- kiaušinių: 2
- alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- druskos: žiupsnelio
- varškės: 180 gramų
- šviežių špinatų: 100 gramų
- svogūnų: 0,5
- druskos
- pipirų
- malto muskato
- sviesto: 50 gramų
- baklažanų: 0,5
- svogūnų: 0,5
- pomidorų: 1
- česnako: 1 skiltelės
- sviesto: 80 gramų
- aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
- petražolių: 3 šakelių
- druskos
- pipirų
- parmezano sūrio: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite miltus, manus ir druską.
2. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir dar vieną trynį (baltymą atidėkite). Įpilkite šaukštą aliejaus, porą šaukštų vandens ir išminkykite tešlą - kad būtų nesausa, bet ir neliptų prie rankų.
3. Uždenkite maistinė plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
4. Špinatus supjaustykite juostelėmis ir apkepinkite svieste su smulkiai supjaustytais svogūnais.
5. Atvėsinkite ir šakutės pagalba sutrinkite su varške, muskatais, druska ir pipirais.
6. Baklažanus, pomidorą, česnakus ir svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite svieste su petražolėmis. Įpilkite šiek tiek aliejaus.
7. Po to tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite 6x6 centimetrų dydžio kvadratėliais.
8. Ant vieno lakštelio dėkite po šaukštelį varškės įdaro, kito lakšto kraštelius patepkite išplaktu baltymu ir sandariai užspauskite.
9. Sudėkite koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 minučių, skaičiuojant nuo tos akimirkos, kai koldūnai iškyla į paviršių.
10. Išvirusius raviolius sudėkite į baklažanų - pomidorų padažą, pakaitinkite, kad prisigertų padažo skonio ir atsargiai apverskite.
11. Dėkite į lėkštę ir ant viršaus patarkuokite parmezano sūrio. Skanaukite!