Receptas: varškės žagarėliai

Kategorija: Varškės patiekalai


Receptas: varškės žagarėliai

Paskelbė:
28 Vasario 2022
Jeigu namuose turite daugiau valgytojų – būtina dvigubinkite arba net trigubinkite porciją, kitaip, esu tikra, jog gausite prašymą iškepti DAR. Įprastai Lietuvoje gaminami traškūs arba minkštos tešlos žagarėliai. Varškės žagarėlių Lietuvoje pati esu ragavusi ne kartą, bet jie kepami rečiau. Mano spėjimu taip yra todėl, kad lietuviai labiau pripratę prie varškės spurgų, o ne prie varškės žagarėlių. Nors realiai žiūrint, žagarėlis (jeigu jis minkštas) ir yra spurga, tik kiek kitokios formos. Taigi, pagal receptėlį idealiausiai galite iškepti ir paprastas nedideles spurgas, tikrai pavyks bei užims kiek mažiau laiko.



Ingredientai



  • 9% riebumo varškė: 250 gramų
  • miltai: ~200-250 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • vanilinis cukrus: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 žiupsnių
  • saulėgrąžų aliejus (kepimui)
  • cukraus pudra: 1-2 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių viename dubenyje šakutės pagalba sutrinkite varškę su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
2. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite 200 gramų miltų su kepimo milteliais.
3. Tada į varškės masę įsijokite pusę miltų, išmaišykite, paskui įsijokite kitą pusę miltų bei išminkykite tešlą. Jeigu tešla labai kimba prie rankų įberkite dar miltų. Miltų kiekis priklausys nuo varškės drėgnumo. Mano pačios naudota varškė buvo ganėtinai sausa, todėl pakako truputį daugiau nei 200 gramų miltų. Tešla turi gautis minkšta, šiek tiek kimbanti prie rankų. Jeigu įdėsite per daug miltų, tada žagarėliai bus kieti.
4. Po to stalviršį pabarstykite miltais, imkite trečdalį tešlos, iškočiokite maždaug 1 centimetro storio tešlos lakštą, supjaustykite jį į 3-4 centimetro storio juostas, o juostas supjaustykite į maždaug 10-12 centimetrų ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarykite pjūvį (~6-7 centimetrų ilgio), tuomet vieną juostelės galą perkiškite per pjūvį ir taip suformuokite visus žagarėlius. Paruoštus kepimui žagarėlius dėkite ant miltais pabarstytos lentelės arba stalviršio.
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies. Aliejaus prireiks tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti (iškilti į paviršių).
6. Žagarėlius sudėkite į keptuvę (kepkite vienu metu po ~5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepkite tol, kol viena pusė dailiai paruduoja, paskui apverskite bei taip pat iškepkite iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dėkite ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius. Kai jau žagarėliai atvėsta – sudėkite ant serviravimo lėkštės bei apibarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės!
7. Patarimas: Kad žagarėliai nesukietėtų laikome juos uždengtame inde arba uždengiame indą plastikiniu maišeliu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: