Virti varškėčiai
Kategorija: Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai pagaminami varškėčiai.
Ingredientai
- varškė: 1 pakelio (180 gramų)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3-4 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių varškę sutrinkite, kad nebūtų didelių gabaliukų. Įmuškite kiaušinį bei įberkite druskos. Viską pertrinkite.
2. Tada berkite miltus, kol tešla pasidarys beveik nelimpanti prie rankų (bet nelabai kieta). Iš tešlos formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutulėlius. Kad tešla neliptų prie rankų, jas vis sušlapiname vandeniu.
3. Tuomet nedideliame puode užvirkite vandenį. Jį pasūdykite bei dėkite varškėtukus. Iš pradžių jie nusės ant dugno, o po maždaug kelių minučių iškils į paviršių.
4. Kai varškėčiai jau iškyla, virkite dar maždaug 3-4 minutes bei išimkite. Patiekiame su gabaliuku sviesto bei grietinės. Dar galima, jei norisi, pabarstyti mėgstamais prieskoniais. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Jei mėgstate saldžiau, galite pabarstyti ne prieskoniais, o cukrumi.
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI (СЫРНИКИ)
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus
Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Virti varškėčiai su bulvėmis
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
Labai skanios spurgos
Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis
TINGINIAI - EŽIUKAI ARBA DURNIUKAI
KEPTI VARŠKĖTUKAI
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Purūs varškėčiai su bananais
Spūrgos -minkštutėlės
Kepti varškėčiai be kiaušinių
Sveikesni naminiai varškėčiai su avižų miltais ir bananais
Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Močiutės varškėtukai
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS